Спецпроєкти

Книга про Сальвадора Далі вийде у Видавництві Старого Лева


На початку травня у Видавництві Старого Лева вийде чергова книга творчого дуету англійської письменниці, історика мистецтва Кетрін Інґрем та ілюстратора Ендрю Рея. Якщо попереднє видання було присвячене творчості Енді Воргола, то цього разу читачі дізнаються більше про Сальвадора Далі.

Як і Енді Воргола, епатажного, невгамовного та суперечливого Сальвадора Далі подадуть у формі графічного роману з домішком репродукцій його робіт. Оповідь Кетрін Інґрем ведеться фаховою, але не обтяженою мистецтвознавчими термінами мовою.

“Сальвадор Далі – одна з найзнаковіших постатей в історії мистецтва. Ми вже звикли до нього «шаблонного» й «розтиражованого», та на сторінках цієї книги, фрагментарної і цілісної водночас, Далі постає таким, як був: вередуном, що зростав у тіні померлого брата, ексцентричним блазнем, зануреним у власний світ, владним генієм-новатором, який ні на кого не зважав, старим диваком, що збирав довкола себе почет… Із цих коротких розповідей кожен може компонувати свою сюрреальну картину: про одержимість і страх, про шаленство і самотність, про вигнання і примирення, про життя – і навіть смерть – як епатаж”, – йдеться в анотації до видання.

У видавництві зазначають, що книга “Це Далі” призначена для тих, хто цікавиться творчістю епатажного художника та мистецтвом ХХ століття загалом.

Переклад обох книг Кетрін Інґрем здійснив Ростислав Паранько.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь