Спецпроєкти

Нейрохірург і письменник Генрі Марш прочитає відкриту лекцію у Львові


Легендарний нейрохірург, володар ордену Британської імперії, автор бестселера «Історії про життя, смерть і нейрохірургію» Генрі Марш прочитає відкриту лекцію у Школі журналістики Українського католицького університету. Лекція під назвою Hubris, Nemesis and Free Press підготована спеціально для українських студентів. Зустріч із зіркою світової нейрохірургії відбудеться 25 квітня о 15:00.

Генрі Марш до 65 років провів тисячі операцій на головному і спинному мозку та здобув безліч професійних нагород. Один з кращих нейрохірургів Великобританії, блискучий випускник Оксфордського університету – за плечима знаменитого британця роки вивчення економіки, політології та філософії.

Вийшовши на пенсію три роки тому, Марш написав свої “Історії про життя, смерть і нейрохірургію”, в яких поділився роздумами про свою медичну практику. Книга стала бестселером — за кілька місяців британці розкупили 170 тисяч примірників. Це сенсаційна цифра для видання, призначеного лише для медиків. “Історії…” перекладено на десятки мов.

Український переклад бестселера вийшов у 2015 році у Видавництві Старого Лева.

Британський телеканал ВВС у 2007-му зняв документальний фільм про Генрі Марша. У стрічці йдеться про його медичну практику в Україні, куди він приїжджає впродовж 20 років, аби ділитись досвідом із місцевими лікарями, а також консультувати й оперувати.

Лекція Генрі Марша буде проводитись англійською мовою із синхронним українським перекладом. Вхід вільний.

Фото: Tiago Miranda/expresso.sapo.pt

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь