Спецпроєкти

Alfa Jazz Fest змінить назву і головного спонсора


Міжнародний джазовий фестиваль Alfa Jazz Fest, який щорічно відбувається у Львові, з 2018 року змінить назву на Leopolis Jazz Fest. Альфа-Банк Україна прийняв пропозицію оргкомітету про проведення ребрендингу і з наступного року не буде титульним спонсором фестивалю.

Цю інформацію оприлюднено на офіційному сайті банку.

Причин ухвалення такого рішення ані організаційний комітет фестивалю, ані титульний спонсор не розголошують. Відомо лише, що Alfa Jazz Fest 2017 відбудеться за традиційним форматом, з усіма анонсованими хедлайнерами і учасниками. Після завершення джазового фестивалю буде оголошено тендер на нового головного спонсора проекту.

Раніше арт-директор Alfa Jazz Fest Олексій Коган висловлював побоювання, що зміна назви фестивалю може негативно позначитись на бажанні закордонних музикантів відвідувати джазовий форум.

Нагадаємо, у березні активісти “Економічного бойкоту” заявляли, що організовуватимуть акції протесту проти проведення джазового фестивалю у Львові, оскільки його основним спонсором є банк з російським капіталом.

Перший Alfa Jazz Fest відбувся у Львові у 2011 році. Відтоді проводився щороку. Головним спонсором усі ці роки був Альфа-Банк, що покривав до 80% витрат на організацію фестивалю. Alfa Jazz Fest вважається одним із найбільших джазових форумів Європи, регулярно збираючи на своїй сцені найвідоміших джазових зірок.

Цього року Alfa Jazz Fest відбуватиметься у Львові з 23 по 27 червня. Серед хедлайнерів – Гербі Генкок, Ґреґорі Портер, Чучо Вальдес, Chick Corea Elektric Band, Mare Nostrum та інші.

Завершенням п’ятиденного фестивалю стане виступ співачки Христини Соловій на безкоштовній сцені, розташованій на площі Ринок. Концерт буде присвячений Дню Конституції України. Продаж квитків на фестиваль стартував 20 квітня. Торік за час проведення Alfa Jazz Fest Львів відвідало близько 40 тис. туристів.

Фото: cultprostir.ua

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь