Спецпроєкти

День відкритих дверей у ботанічному саду — репортаж в Instagram


Рододендрони, деревовидний піон, бузок і безліч іншої краси — Ботанічний сад ЛНУ вчергове відчинив двері для львів'ян. Минулої неділі впродовж кількох годин всі охочі мали змогу помилуватись недоторканою природою. Своїми враженнями та фото відвідувачі ділились в Instagram. Ми обрали найцікавіші.

День відкритих дверей у ботсаду супроводжувала сонячна погода, рідкісна для цьогорічного травня. Сотні львів’ян вирішили відзначити День матері прогулянкою серед квіткової краси.

Hard to resist. #lvivgram #lviv #botanicalgarden #flowers #spring #beautyiseverywhere

A post shared by Victoria (@zhuzha) on

Ділянка ботанічного саду на вул. Черемшини має складний рельєф. Тут є ставок, заболочена долина, схили луків і сухі піднесені плато. Це дозволило відтворити на його території фрагменти рослинності різних біотопів: водойм, боліт, луків, лучних степів, лісостепу, різних типів лісу, рівнин, альпійського і субальпійського поясів Карпат.

A post shared by Roman Triska (@roman_triska) on

Ботанічний сад був створений в 1911 році на основі декоративного саду Цетнерівка площею 4,5 га, придбаного університетом. Під час Другої світової війни загинула значна частина колекції. У 1944 році влада розпочала роботу з відновлення саду. Його територія, що розташована біля Погулянки, була розширена за рахунок націоналізованих ділянок, що раніше належали львівському вірмено-католицькому єпископу і приватному власнику Богдановичу. Це були піщані схили, вкриті травами і чагарником, частково природним лісом з бука, граба і дуба.

A post shared by Diana (MDI) (@diyanokkk) on

A post shared by Ira Buta (@butaira) on

#nature

A post shared by Tsiptsura Viktor (@viktortsiptsura) on

#nature #animals

A post shared by Tsiptsura Viktor (@viktortsiptsura) on

A post shared by Рита? (@grethen_mg) on

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь