Спецпроєкти

Вихідні у Львові: фестивалі, концерти, лекції, майстер-класи


Вечірка на даху, концерт сайд-проекту учасника «ДахиБрахи», фестиваль вуличної їжі, вистава-саспенс від нового львівського театру… Головні події вихідних у Львові — в огляді bit.ua.

П’ятниця, 19 травня

Вечірка на даху із «Сальто назад»

Вечір п’ятниці, призахідне сонце, дах високої будівлі у промисловому районі Львова. У такій мрійливій атмосфері київський колектив «Сальто назад» вперше виступатиме у Львові. Про гурт серйозно заговорили на початку 2016-го, коли команда стала першим резидентом новоствореного лейблу Rookodill’a. Широкому загалу музиканти відкрились на національному відборі конкурсу пісні і танцю Євробачення. Їхнє «О, мамо» стало ковтком свіжого повітря на сцені, що завжди була обмежена жорсткими рамками. Після появи в ефірі центральних телеканалів гурт немовби отримав друге дихання (його історія з перемінним успіхом триває з 2011-го). Яким буде перше знайомство з львівською публікою? Що нового приготували для слухачів музиканти? Відповідь проста: 19:00, дах !FESTrepublic Club.

Де: !FESTrepublic Club (вул. Старознесенська, 24–26)

Коли: 19:00

Вартість: 150–190 грн

Концерт OY Sound System

Для тих, хто залишиться після вечірки з «Сальто Назад», чекає не менш цікава подія: сайд-проект учасника «ДахиБрахи» Марка Галаневича під назвою OY Sound System теж вперше завітає до Львова. Група міксує у своїй творчості різні музичні напрямки: від експериментальної електроніки до реґі, етно та інді-року. За кожним з учасників колективу – значний музичний досвід. Найсміливіші ідеї, які перетинають межі основних проектів, музиканти вкладають в OY Sound System. Ще одна велика інтрига…

Де: !FESTrepublic Club (вул. Старознесенська, 24–26)

Коли: 22:00

Вартість: 100–250 грн

Субота, 20 травня

Фестиваль вуличної їжі Street Food So Good

Третій фестиваль вуличної їжі Street Food So Good підготував чимало несподіванок: кулінарні воркшопи, ярмарок натуральних продуктів, дизайн-маркет Street Fashion, вуличний лекторій і не тільки. У фестивальному меню – сендвічі, бургери, хот-доги, чіабати, млинці, широке мангальне меню, різноманітні салати, національні страви народів світу: фалафель, хумус, китайська локшина, мексиканське буріто, тако… За словами організаторів, сюрпризи чекають і на поціновувачів галицької кухні.

Де: Парк культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького 

Коли: 20–21 травня

Вхід вільний

Жіночий фестиваль Woman’s Day

Woman’s Day – проект для сучасних жінок, які прагнуть розвиватися та вдосконалюватися. Дбають про свою красу і здоров’я. Хочуть зрозуміти себе, знайти гармонію в житті. На відвідувачів чекають майстер-класи про стосунки, освіту, спорт, тайм-менеджмент та багато іншого.

Де: готель “Нота Бене” (вул. В. Поліщука, 78)

Коли: 10:00

Вартість: 150–250 грн

Вистава-саспенс “Майнц”

Львівський театр «Склад 2.0» презентує львів’янам виставу «Майнц», що описує життя повоєнної Німеччини у 1947 році. Дія у постановці розгортається довкола двох сестер, які під час Другої світової війни мали різні політичні погляди. Їхні стосунки, а також теми Голокосту і приходу до повоєнної Німеччини військ армій союзників лягли в канву вистави, що має вікове обмеження: 16+.

Де: Драматичний театр ім. Л. Українки (вул. Городоцька, 36)

Коли: 19:00

Вартість: 50–70 грн

Майстер-клас «Робота з людьми: ненавидіти/любити»

Навіщо дослуховуватись до тих, для кого виконуєш роботу? Як спілкуватись із клієнтом? Як вести продуктивну комунікацію? На ці складні запитання шукатиме відповіді Слава Балбєк – архітектор, який займається 2B.group, TUYVO, Prostir 86 і виконує проекти міжнародного рівня.

Де: галерея Zefirina (вул. Заводська, 31; 3-й поверх)

Коли: 18:30

Вхід вільний

Неділя, 21 травня

Велодень 2017

Щорічне свято велосипедистів – Велодень – збирає усіх поціновувувачів двоколісних: незалежно від типу ровера, стилю їзди та щоденного кілометражу. Загальна довжина масового велопробігу вулицями міста – 20 кілометрів! Колону супроводжуватиме автомобіль патрульної поліції, а за безпекою слідкуватиме Мотодопомога Львова та волонтери на велосипедах. Саме час перевірити справність своїх залізних друзів.

Де: площа перед Оперним театром

Коли: 10:00

Участь безкоштовна

Зустріч з альпіністками Іриною Галай і Тетяною Яловчак

Ці двоє тендітних дівчат стали першими українками, які здійснили успішне сходження на вершину світу – Еверест. Ця визначна подія сталась 21 і 22 травня минулого року. Про неймовірний подвиг, складнощі підйому та емоції перебування на вершині Ірина Галай і Тетяна Яловчак розкажуть львів’янам.

Де: Музей етнографії та художнього промислу (просп. Свободи, 15)

Коли: 15:00

Вхід вільний

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь