Спецпроєкти

На концерт – з котом: у Львові зіграють Баха і Вівальді для чотирилапих


1
Незвичний концерт класичної музики відбудеться 15 липня на подвір’ї будинку Станіслава Людкевича у Львові (вул. С. Людкевича, 7). Твори Баха, Скарлатті, Рамо, Вівальді, Платті і Мендельсона виконають акордеоністи Богдан Кожушко і Юрій Шуманський. Організатори закликають відвідувачів взяти на концерт своїх котів та кішок.

За словами співзасновника музичної агенції Collegium Musicum Тараса Демка, ідея нетипового концерту виникла під час роботи над масштабним фестивалем «Людкевич Фест», що відбуватиметься у Львові 8-17 вересня.

«Класика з котами» – це своєрідна увертюра до «Людкевич Фесту». На цьому концерті не звучатиме музика композитора, але захід відбудеться в садибі біля його будинку, відвідувачі сидітимуть на пагорбі (принагідно просимо прихопити карімат або килимок). Станіслав Людкевич дуже любив котів. Збереглось багато світлин з його улюбленцями. Тому ми вирішили запросити слухачів зі своїми чотирилапими друзями. А чому б і ні? Коти не люблять самотності», – розповів у коментарі bit.ua Тарас Демко.

Концерт відбудеться в рамках фестивалю «Ніч у Львові». Оскільки подвір’я будинку Людкевича є невеликим, організатори розраховують лише на кілька десятків відвідувачів.

«У програмі концерту – музика композиторів різних епох. Від Баха і Вівальді до Мендельсона. Це перекладення класичного репертуару для виконання на акордеоні. Цей інструмент може звучати віртуозно. Концерт триватиме недовго, тож домашні улюбленці не відчують дискомфорту. Щоб послухати музику у садибі Людкевича, необхідно зарезервувати місце – подвір’я дуже маленьке. Квитків немає, ми даємо нашим гостям демократичну змогу самим вирішити, скільки вони готові заплатити за найпростішою формулою – #PayWhatYouCan», – зазначив Тарас Демко.

Зарезервувати місце можна за лінком.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь