Спецпроєкти

10 фестивалів поблизу Львова, на яких варто побувати до кінця літа


Літо вже перетнуло екватор, а ви досі не побували на жодному опен-ейрі? Не проблема. Редакція bit.ua підготувала перелік десяти музичних фестивалів, які, можливо, врятують літо. Від класичної й органної музики до етніки, електроніки і металу. Відстань від Львова — рукою подати. Саме час планувати відпустку (або принаймні вихідні).

Міжнародний фестиваль органної музики «Діапазон»

І їхати нікуди не потрібно. З 8 липня у Львові триває свято органної музики. Цього року «Діапазон» відзначає свій сьомий день народження. У програмі – концерти кращих органістів Польщі, Франції, Чехії, Італії, Америки та України. Триватиме фестиваль до 30 липня – чудова можливість доторкнутись до високого.

Фото: Роман Тупись

Де: Будинок органної та камерної музики (вул. Бандери, 8)

Коли: 8–30 липня

Вартість: 50 грн

Factory RAVE

Особливою буде ніч з 22 на 23 липня. Таємнича локація на просторах спального району, андеграундна електроніка, відбірна публіка. Вже не вперше вечірка з фестивальним лайн-апом Factory RAVE відбудеться на Сихові. Серед хедлайнерів – проект київського музиканта Максима Сікаленка Zakat95, львів’яни Uncle Sam, Mike Trofimov, Darko Lisen та інші. Місце проведення організатори тримають в таємниці, тому варто слідкувати за оновленнями FB-сторінки.

Де: Сихів, Львів

Коли: 22 липня

Вартість: 100–150 грн

Carpathian Alliance

Найважчий опен-ейр країни знову повертається у Львівську область. Цього року метал-фест Carpathian Alliance відбудеться у курортному Тисовці поблизу Сколе. Майже повністю іноземний лайн-ап зігріє серце кожного поціновувача важкої сцени. Впродовж трьох днів карпатський спокій розриватимуть культові шведи Shining, фіни Horna, німці Darkened Nocturn Slaughtercult, ірландці Cruachan та інші. Українську метал-сцену представлятимуть чотири колективи: Disarm, Exact Division, D.Hate та Barkasth.

Фото: Suvan Chowdhury

Де: база «Тисовець», м. Сколе

Коли: 28–30 липня

Вартість: 900–1200 грн

Ту Стань!

Масштабний фестиваль середньовічної культури вже вдванадцяте відбудеться в селі Урич у Сколівському районі. Протягом трьох днів під тустанськими скелями відтворюватимуть життя древнього граду, яким він був: від ремесел до розваг. Бугурти і видовищні лицарські поєдинки, стрільби з луків та арбалетів, театр, література, музика, вогняне і лазерне шоу, ремісничі майстер-класи і середньовічний ярмарок, кіношкола – тут кожен знайде щось для себе.

Фото: tustan.ua

Де: с. Урич, Сколівський район, Львівська область

Коли: 4–6 серпня

Вартість: 150–350 грн

Woodstock Ukraine

Благодійний опен-ейр Woodstock Ukraine – український аналог американського «Вудстоку» – цього року вкотре змінив місце проведення. Фестиваль відбудеться на території аеродрому «Цунів» в годині їзди від Львова. На Великій сцені виступатимуть білоруси Akute, італійці Le Basour, поляки Chorzy і Godbite, українці «Фіолет», «Кораллі», Epolets, Detach та інші. Вхід на фестиваль вільний. Артисти, варто зазначити, виступатимуть теж без гонорарів. Peace, Love and Happiness.

Фото: Visual Hunt

Де: аеродром «Цунів», с. Заверещиця, Городоцький район, Львівська область

Коли: 11–13 серпня

Вхід вільний

СоснаФест

Камерний одноденний фестиваль з вишуканим лайн-апом відбудеться у містечку Соснівка. Організатори зібрали найцікавіших представників нової української музики. Тут і яскраве тернопільське тріо Tik Tu, і столичні інді-рокери 5 Vymir, і майстри влучних фраз Bahroma. Компанію їм складуть колективи Go-A, Omana, Say It Loud! і «Тері Фао». Годі й шукати кращого проведення спекотної серпневої суботи.

Фото: FB-сторінка “СоснаФест”

Де: міський парк, м. Соснівка, Львівська область

Коли: 12 серпня

Вхід вільний

LvivMozArt

Франц Ксавер Моцарт – син геніального Вольфанга Амадея Моцарта, відомий піаніст, диригент і композитор – у 1808–1838 роках жив і створював музику у Львові. На його честь відбудеться грандіозний Міжнародний фестиваль класичної музики LvivMozArt – мистецький проект, що об’єднає українських і світових музикантів. Засновницею та арт-директором фестивалю є диригентка Оксана Линів. 8-денний марафон вишуканої музики, 10 локацій на музичній карті міста – безпрецедентна подія для Львова, яку неможливо пропустити.

Засновниця фестивалю LvivMozArt Оксана Линів. Фото: The Ukrainians

Де: Львів

Коли: 18–25 серпня

Вартість: 100–500 грн

Zaхіdfest

Головний опен-ейр країни (вибач, Atlas Weekend) традиційно відбудеться у селі Родатичі поблизу Львова. Фестиваль – це передусім атмосфера. Атмосфера на Zaхіdfest неймовірна – тисячі людей у різноманітних образах (таких фестивальних костюмів ніде не побачиш), ліс, окупований наметами, три сцени, кожна з яких зі своєю специфікою і публікою. Зрештою, і з лайн-апом тут все гаразд. Чого лиш вартий один виступ Editors – перший в Україні, між іншим. Окрім британців, будуть Breaking Benjamin, In Extremo, Dark Tranquillity, PAIN. Божевілля на сцені знову влаштують Enter Shikari. Три дні музики, три дні життя.

Фото: Oleh Horbach / FB-сторінка фестивалю “Захід”

Де: відпочинковий комплекс «Чарівна долина», с. Родатичі, Городоцький район, Львівська область

Коли: 18–20 серпня

Вартість: 660–4000 грн

Фестиваль Параджанова на Левандівці

Вже вдруге культурно-мистецький центр «Супутник» та Левандівський парк стануть епіцентром актуальної культури Львова. Цього року на Фестиваль Параджанова завітають митці з Польщі, Грузії, Вірменії, Білорусі та інших країн. Під час резиденції митці працюватимуть з темами «параджанівської» свободи творчості, толерантності та міжкультурної синергії. Окрім резиденції, фестиваль матиме змістовну освітню програму для дітей і дорослих, програму майстер-класів, окремі програми театру та кіно.

Фото: daily.afisha.ru

Де: культурно-мистецький центр “Супутник” (вул. Повітряна, 20)

Коли: 19–24 серпня

Вхід вільний

Етновир

Завершить фестивальне літо фольклорний «Етновир». Колоритні виступи танцювальних і вокальних колективів з Македонії, Туреччини, Польщі, Індії, Естонії, марш-паради головними вулицями міста, презентація кухні народів світу – це лише частина з того, що підготували організатори.

Фото: afisha.vash.ua

Де: площа Ринок

Коли: 23–27 серпня

Вхід вільний

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь