Спецпроєкти

Ася Казанцева прочитає відкриту лекцію у Львові


Одна з найвідоміших у Росії популяризаторок науки, наукова журналістка і блогерка Ася Казанцева прочитає відкриту лекцію у Львові. Зустріч відбудеться 24 липня о 19:00 у Центральній міській бібліотеці імені Лесі Українки (вул. Мулярська, 2А, 3-й поверх). Тема лекції — «Як мозок нас обманює: порушення сприйняття і когнітивні викривлення».

Організатором заходу є спільнота молодих вчених і фанатів науки «15х4 Львів». Лекція Асі Казанцевої відбудеться в рамках нового формату годинних лекцій More Knowledge. Вхід – вільний.

Зокрема, наукова журналістка розповість про те, чому для визначення кольору сигналу світлофора потрібен розвинений мозок, чи залежить сприйняття реальності від наших очікувань і як шизофренія впливає на можливість бачити оптичні ілюзії.

Дві книги Асі Казанцевої – «Хто б міг подумати! Як мозок змушує нас робити дурниці» та «В інтернеті хтось помиляється!» – вийшли в українському перекладі у видавництві Vivat.

Нагадаємо, російська журналістка виступатиме у Львові не вперше. У рамках Форуму видавців – 2016 Ася Казанцева взяла участь у тематичному заході «Наука і технології» та презентувала власні книги. А також дала майстер-клас, присвячений науковій журналістиці, у Школі журналістики Українського католицького університету.

Фото: Яся Фогельгардт / The Village

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь