Спецпроєкти

Відео дня: флешмоб «Зберегти Ryanair» у Львові


Акція «Зберегти Ryanair» відбулась 13 липня на паркінгу «Арени Львів». Львів’яни сформували з-понад трьохсот автівок назву ірландської авіакомпанії. Організатором заходу стали розробники стратегії Lviv Creative City.

«Ryanair та інші лоукости стали символом права людини на доступну мандрівку. Українці змушені літати цими ж лоукостами, але з інших країн. Сьогодні час це змінити. Уряд має зробити все можливе, щоб досягнути компромісу й успішно завершити переговори. Для України критично важливі нові інвестори: як символ довіри та підтримки. А відхід інвесторів – це підсумок роботи уряду. Своєю акцією ми хочемо донести центральній владі нашу позицію та змусити її знайти способи залишити Ryanair в Україні», – зазначили організатори в описі свого заходу на Facebook.

Загалом в акції взяло участь понад п’ять сотень львів’ян. Зокрема, до флешмобу долучились ресторатори Марк Зархін, Юрко Назарук, бізнесмен Ярослав Рущишин, менеджер-економіст Павло Шеремета, концертний організатор Святослав Роман, президент Львівського Туристичного Альянсу Андрій Сидор та інші.

14 липня низка українських ЗМІ поширила інформацію про те, що аеропорт «Львів» підписав угоду з авіакомпанією Ryanair. Але згодом стало відомо, що документ підписано ще кілька тижнів тому. Тож про зміну ультиматуму, поставленого ірландським лоукостером аеропорту «Бориспіль», наразі не йдеться.

Нагадаємо, 10 липня на сайті Ryanair стали недоступними квитки на будь-які напрямки й дати з України. Пізніше ірландська авіакомпанія офіційно скасувала свій вихід на український ринок.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь