Спецпроєкти

Оркестр «INSO-Львів» візьме участь у престижному конкурсі в Австрії


Академічний симфонічний оркестр «INSO-Львів» візьме участь у Міжнародному конкурсі імені Йоганнеса Брамса. Конкурс щорічно відбувається в австрійському місті Перчах-ам-Вертерзее, куди композитор приїжджав на літній відпочинок.

Про це сьогодні, 9 серпня, повідомила заступниця гендиректора Львівської філармонії Іоланта Пришляк.

«Вперше в історії України до участі в Міжнародному конкурсі ім. Брамса запрошено український оркестр. Цей важливий культурний місток між Україною та Австрією вдалося побудувати завдяки допомозі Посольства України в Австрії в особі Надзвичайного та Повноважного Посла Олександра Щерби», – зазначила Іоланта Пришляк.

INSO-Львів. Фото: Львівська філармонія

24-й Міжнародний конкурс ім. Й. Брамса відбуватиметься з 2 по 10 вересня. Конкурс пройде в місцевості поблизу озера Вертерзее, відомій як Австрійська Рив’єра. Це один з культурних центрів Австрії.

Конкурс ім. Й. Брамса відбувається щорічно з 1993 року.

Нагадаємо, оркестр «ІNSO-Львів» було засновано у 1998 році швейцарським диригентом і гобоїстом Гунгардом Маттесом. Оркестр неодноразово брав участь у фестивалях в багатьох країнах Європи. У червні 2017 року«ІNSO-Львів» представив спільну програму з ізраїльським джазовим контрабасистом Авішаєм Коеном на сцені Alfa Jazz Fest.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь