Спецпроєкти

Автор музики до фільму «Виживуть тільки коханці» виступить у Львові


Голландський композитор-мінімаліст, майстер гри на лютні Йозеф ван Віссем 13 вересня виступить у львівському просторі Fredra.61. Окрім Львова, музикант виступить у Києві, Одесі і Чернівцях.

Йозеф – близький товариш Джима Джармуша і автор музики до фільму «Виживуть тільки коханці». Саундтрек був відзначений нагородою на Каннському кінофестивалі.

Окрім гри на лютні, ван Віссем активно популяризує цей інструмент, характерний для епох Ренесансу і Бароко. Композитор читає лекції під назвою «Звільнення лютні».

«Будучи водночас авангардним композитором і бароковим лютністом, голландський музикант ван Віссем з легкістю поєднує, здавалося б, несумісне», – пише про нього видання The New York Times.

Йозеф ван Віссем виступав на фестивалях Primavera, All Tomorrow’s Parties, Pitchfork Festival, Rewire та багатьох інших.

«Його музика відрізняється лаконічністю і чіткістю, впливає на слухача гіпнотично, майже інстинктивно. Виконується автором з аскетичною зосередженістю, знайшовши свій відбиток у почерпнутих з католицизму назвах окремих творів. Тривалі композиції і витончені мелодії немов би відводять слухача в інший, ідеальний світ», – заначають організатори львівського концерту Йозефа ван Віссема в описі події у Facebook.

Перші 50 квитків за найнижчою ціною можна придбати за лінком.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь