Спецпроєкти

Видавництво Старого Лева показало обкладинку першого роману Террі Пратчетта


Видавництво Старого Лева опублікувало обкладинку і перші сторінки роману «Колір магії» культового британського письменника Террі Пратчетта. Це перша книга із циклу «Дискосвіт», яка вийде українською. У книгарнях роман з’явиться на початку вересня.

Обкладинку книги створили Романа Романишин і Андрій Лесів (Творча майстерня «Аґрафка»). Переклала роман українською Юлія Прокопець.

Обкладинку і перші сторінки книги можна переглянути на сайті видавництва.

Головна редакторка і співзасновниця ВСЛ Мар’яна Савка напередодні не приховувала радості від завершення роботи над книгою.

«Давним-давно на фестивалі в Единбургу я зустріла імпозантного літнього пана в дивному капелюсі і з білою бородою. “Террі Пратчетт”, – побожно шепотілися відвідувачі фестивалю і вишиковувалися в довжелезну чергу за квитками на зустріч з легендою. Тоді я навіть уявити собі не могла, що стану видавцем Террі Пратчетта. Але світ сповнений непередбачуваних речей. Ось настав цей знаменний день – перший роман Террі Пратчетта «Колір магії» вирушив у друкарню!» – зазначила Мар’яна Савка.

«Колір магії» — перший роман із серії «Дискосвіт» майстра інтелектуального фентезі Террі Пратчетта. Написаний у 1980-х роках, роман пародіює штампи тогочасної фантастики і дотепними натяками, грою слів та жартами закладає основи неповторного Пратчеттового стилю, який у пізніших творах проявить себе витонченою гострою сатирою» – йдеться в анотації до книги, опублікованій на сайті видавництва.

Загалом у планах Видавництва Старого Лева на 2017 рік – вихід ще трьох книг Террі Пратчетта: «Equal Rites» (з підциклу «Відьми»), «Mort» (з підциклу «Смерть») та «The Truth» (поза підциклами). Оформлюватиме всю серію книг Творча майстерня «Аґрафка».

Террі Пратчетт – Сер Теренс Девід Джон «Террі» Пратчетт (1948–2015) – культовий британський письменник, автор гумористичних романів у жанрі фентезі. Його книги перекладені 37 мовами. У світі продано понад 85 мільйонів примірників його творів. Володар численних літературних премій та нагород. 2010 року отримав Всесвітню премію фентезі «За заслуги перед жанром» (Life Achievement, букв. «за життєве досягнення»). Захоплювався комп’ютерними технологіями, відеоіграми, природничою історією, астрономією.

Фото на головній: DualShockers

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь