Спецпроєкти

Львівський гурт KURBASY переміг у престижному американському конкурсі


Львівський музичний гурт KURBASY і синтетичний київський театр Teatr-Pralnia перемогли у конкурсі престижної американської програми Сenter Stage. 

Про це повідомило Посольство Спролучених Штатів Америки в Україні.

“Ми надзвичайно раді привітати музичний гурт KURBASY зі Львова і Teatr-Pralnia з Києва з перемогою у конкурсі престижної американської програми Сenter Stage. У 2018 році обидва колективи представлять Україну в Америці, протягом місяця подорожуючи і виступаючи в різних містах США”, – зазначили в посольстві.

Center Stage – це ініціатива Державного департаменту США у сфері публічної дипломатії, яка адмініструється Фундацією мистецтв Нової Англії. Починаючи з 2012 року програма представляє в США нові мистецькі голоси, поглиблюючи культурний діалог, розширюючи світ американців і допомагаючи місцевим спільнотам відчути себе у глобальному контексті.

У четвертому сезоні програми, окрім українських митців, беруть участь також артисти з Єгипту.

Нагадаємо, колектив KURBASY було створено акторами Львівського театру імені Леся Курбаса у 2009 році. Творчі пошуки гурту зосереджені у сфері української автентичної народної пісні. Учасниками проекту є  Наталія Рибка-Пархоменко, Мирослава Рачинська, Марія Копитчак (вокал), Всеволод Садовий (цимбали, бубен, сопілка), Артем Каменков (контрабас) та Маркіян Турканик (скрипка). 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь