Спецпроєкти

Фоторепортаж: у Львові презентували проект “Симетрія”


Вчора, 20 вересня, у галереї Львівської національної академії мистецтв відбулося відкриття проекту «Симетрія» художниці Дзвенислави Загайської. На виставці, що триватиме до 4 жовтня, вперше представлено серію живописних композицій на склі, інсталяції та медіаарт.

На огляд авторка представила понад 40 робіт. Більшість із них створені цього року. Загалом робота над проектом тривала впродовж восьми місяців.

Дзвенислава Загайська

«Натхненням для мене у творчості є символіка та знакові системи народних культур, зокрема української. Під час навчання темою мого наукового дослідження була традиційна бойківська символіка. Тому можна сказати, що цей проект став синтезом традиційного і сучасного в живописі та мистецтві. Він є своєрідним моїм особистим відбиттям світорозуміння через символічні уявлення в народній культурі. Відображає глибинні змісти традиційної культури в сучасних проявах подання, через новий пошук форми та змісту. Уособлює баланс та рівновагу Всесвіту. Я прагнула відобразити матеріальний світ через символічно-геометричну форму живопису, через емоцію та власне світовідчуття», – розповіла Дзвінка Загайська.

Художниця навчалася на кафедрі монументального живопису Львівської національної академії мистецтв (2007–2013). Працює у сфері станкового та монументального живопису, малярства на склі, графіки, ілюстрації. Дзвінка Загайська брала участь у численних виставкових проектах, симпозіумах і пленерах.

Триватиме виставка до 4 жовтня. Галерея Львівської академії мистецтв розташована за адресою: вул. Кубійовича, 35Б.

Фото з FB Дзвенислави Загайської

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь