Спецпроєкти

“Вірменку” знову обрали найкращою кав’ярнею Львова


У місті завершився фестиваль «На каву до Львова». В рамках заходу було обрано найкращий заклад цьогорічного фестивалю. Другий рік поспіль титул виборола кав'ярня «Вірменка».

Фестиваль “На каву до Львова” (Lviv Coffee Festival) розпочався у четвер, 21 вересня. Під час фестивалю відбулось чимало спільних заходів із Zero Waste Lviv та Конгресом Міжнародного PEN-Клубу. Не обійшлось і без вже звичних чемпіонатів у рамках Kulchtsky Coffee Cup.

На завершення кавового фестивалю обрали найкращу кав’ярню 2017 року. Нею стала «Вірменка», яка перемагала у конкурсі і минулого року. Кав’ярня із цією назвою з’явилася у Львові ще в 1979 році і у 80-х роках минулого століття була осередком творчих людей, представників так званих субкультур (зокрема, хіпі).

Однак задоволеними вибором виявились не всі. Багатьох відвідувачів фестивалю насторожив той факт, що у “Вірменці” досі послуговуються алюмінієвими джезвами, котрі не миють. Тобто одні й ті ж турки використовують протягом дня. Від цього, зазначають у кав’ярні, смак кави стає більш насиченим.

“Якщо відкинути всі сентименти і особисті преференції, це дуже класний індикатор культури міста вцілому. Найкраща кав’ярня — та, яку ми тягнемо в своїй пам’яті з радянських часів. І байдуже, що поки її реконструювали в магазин наливок, навколо відкрилось ще п’ять зі значно ліпшою кавою. Байдуже, що джезви там алюмінієві, а кава гірка настільки, що пити її можна хіба з коньячком чи тими ж наливками. Навіщо дізнаватись, де є ліпша кава в джезві? Навіщо взагалі ліпша кава? Гаряча і гірка, лишіть свою кислятину заїжджим хіпстерам з Києва та Європи. А ми зап’ємо коньячком, доллємо сиропчику і цукру, цукру побільше, як інакше?” — обурюється у своєму FB журналістка Олександра Власюк.

У номінації «Кава в джезві» нагороду отримала кав’ярня Dominicanes/«Домініканес», у номінації «Кава з собою» – Rocket Espresso, SVIT KAVY стала найкращою серед «Еко-кав’ярень». У номінації «Кава з історією» перемогла “Вірменка”, а у номінації «Кава і до кави» – SHOco.2.kurbasa. Також велофани та кавомани вже традиційно проїхали Веломилю вулицями Львова, щоб попити кави на площі Музейній.

Нагадаємо, у травні 2016 року кав’ярню викупив львівський ресторатор Тарас Колодій, який є співвласником кількох львівських ресторанів спільно з братами Дубневичами. У липні 2017 року депутати Львівської міськради дозволили Колодію приватизувати приміщення кав’ярні, яке раніше перебувало у комунальній власності.

Фото: dovidnuk.vash.ua

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь