Спецпроєкти

Тиждень у Львові: екскурсія архівом, вистава просто неба і авангардний концерт


Концерт авангардної петербурзької групи, фестиваль сучасної бандури, відкриття унікальної бібліотеки світового рівня. Головні події тижня у Львові — в огляді bit.ua.

Тиждень креативного підприємництва

Слово «креативність» за останній рік почало викликати у львів’ян оскому, однак ініціатива Creative city Lviv не збавляє обертів. У понеділок вранці стартував Тиждень креативного підприємництва. В його рамках успішні (і креативні) підприємці ділитимуться досвідом і азами бізнес-старту з молодими людьми. Щодня у різних локаціях міста відбуватимуться бізнес-сніданки, а далі – лекторії у навчальних закладах і зустрічі просто неба. Серед запрошених гостей – ресторатор Марк Зархін, культурна менеджерка Єва Якубовська, співзасновниця «Видавництва Старого Лева» Мар’яна Савка, засновниця Startup Ukraine та Selfmade Woman Анна Петрова та інші.

Анна Петрова. Фото: Тетяна Гайдаржи / bhub.com.ua

Коли: 4–8 вересня

Де: різні локації міста

Вхід вільний за умови попередньої реєстрації

Подія у Facebook

Концерт Shortparis

Це вже третій концерт у Львові пітерської експериментальної пост-поп-формації Shortparis. Торік група виступала у клубі Underground, а у травні цього року музиканти підкорили стриптиз-зал Rafinad People Club. На цей раз концертна промоутерка Ляна Мицько організовує концерт в Актовому залі Fredra.61. Дощова львівська осінь неодмінно мусить початись з авангарду.

Коли: 5 вересня, 20:00

Де: Актовий зал Fredra.61 (вул. Зелена, 20)

Вартість: 120 грн

Подія у Facebook

Lviv Bandur Fest

Фестиваль сучасної бандури. Без шароварщини, але зі смаком. У програмі – бандурне шоу на Сихові, виступи бандуристів у трамваї № 8, #banduraselfi, майстер-класи, бандура за діджейським пультом і джазові імпровізації. Чотири фестивальні дні – саме стільки часу мають львів’яни, аби закохатись у цей суто український музичний інструмент.

Коли: 7–10 вересня

Де: різні локації міста

Вартість входу на заходи можна переглянути на Facebook-сторінці фестивалю

Вистава «Ромео і Джульєтта» в Італійському дворику

Перший театр відкриває свій 98-й сезон поза театральною сценою. Виставу Вадима Сікорського «Ромео і Джульєтта» (за перекладом Юрія Андруховича) актори зіграють в Італійському подвір’ї. Напевно, ідеальна локація для Шекспірової трагедії про юних веронців.

Фото з FB-сторінки Першого театру

Коли: 7 вересня, 21:00

Де: Італійський дворик (пл. Ринок, 6)

Вартість: 100–120 грн

Курс «Як відкрити ІТ-компанію в США»

Про підводні камені американського бізнесу в рамках шестигодинного тренінгу розповість Сергій Гошовський, керуючий партнер Hoshovsky Law Firm (New York City, USA). Слухачі курсу дізнаються про етапи створення і формування компанії в США, договори і виконання контрактів, захист інтелектуальної власності, а також про теперішню американську політику міграції.

Фото з FB-події

Коли: 8 вересня, 10:00

Де: Колегіум Українського католицького університету

Варість: 2500 грн

Подія у Facebook

Вистава «Любов» у Театрі імені Лесі Українки

Осінь у театрі на Городоцькій почнеться виставою «Любов» харківського режисера Артема Вусика. В її основі – перша драма Лесі Українки «Блакитна троянда», яка довгий час вважалася «несценічною». На глядачів очікує півторигодинний перформанс, підсилений засобами фізичного театру і документальними свідченнями акторів. Таке прочитання класики може перевернути чийсь всесвіт.

Сцена з вистави “Любов”. Фото: Театр ім. Л. Українки

Коли: 8 вересня, 19:00

Де: Театр імені Лесі Українки (вул. Городоцька, 36)

Вартість: 50–150 грн

Подія у Facebook

Людкевич Фест

Масштабний фестиваль, присвячений творчості класика української музики, львівського композитора Станіслава Людкевича, вперше відбудеться у Львові. Ініціатори проведення Людкевич Фесту – музична агенція Collegium Musicum – підготували цілий спектр різноманітних заходів. В рамках фестивалю буде задіяно понад 10 локацій. Концерти, лекції і майстер-класи відбуватимуться, окрім концертних залів, в галереях, бібліотеках і музеях.

Фото з FB-події

Коли: 8–17 вересня

Де: різні локації міста

Вартість входу на заходи можна дізнатись на Facebook-сторінці Collegium Musicum

Екскурсія в Архів Львівського університету

Завдяки Дням європейської спадщини львів’яни матимуть змогу побувати в зазвичай зачинених за сімома замками залах Архіву Львівського університету. Учасники екскурсії дізнаються про специфіку формування збірок і фондів, оглянуть архівні сховища і ознайомляться з історичними документами.

Фото: Bazoun

Коли: 9 вересня, 14:00

Де: Архів Львівського університету (вул. Дорошенка, 41)

Вхід вільний

Подія у Facebook

Відкриття Центру імені митрополита Андрея Шептицього

У неділю відкриють Центр Шептицього – гуманітарну бібліотеку світового рівня і сучасний навчальний центр водночас. Також відкриється мультимедійна експозиція, присвячена митрополиту. Над нею працювали історик і дослідниця спадщини Шептицького Ліліана Гентош, художники Влодко Кауфман та Сергій Петлюк, композитор Святослав Луньов і директор Центру Олег Яськів. Не змарнуйте нагоду потрапити в унікальну споруду на Козельницькій першими.

Фото: УКУ

Коли: 10 вересня, 09:30

Де: УКУ, вул. Козельницька, 2а

Вхід вільний

На заголовному фото – момент концерту Shortparis. Фото: okolo.me

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь