Спецпроєкти

Від бабусиних тарілок до рожевих хінкалі: як пройшов «Зірковий Кураж Базар»


Дзеркальні напівчоботи, рогатки, «Дурнівський емчемдем» та Володимир Дантес у ролі продавця — днями у столиці відбувся «Зірковий Кураж Базар». Організатори традиційно приготували для гостей багато цікавинок.


Перший пункт призначення — барахолка

Спочатку я вирушила на маркет. Там було все і на будь-який смак. Для модниць — стильні тренчі з діснеївськими принцесами. Хіпстери мали змогу «затаритися» шкарпетками-консервами та олдскульними світшотами, для рокерів приготували стенди з «косухами», на спинах яких були написані вірші Єсеніна. Прихильникам вінтажу пропонували купити платівки Френка Сінатри та Boney M, а тим, хто фанатіє від мистецтва, — картини з ниток та цвяхів. Особливу увагу привернув корнер, де можна було знайти свого соулмейта. Достатньо було тільки заповнити анкету, поставити лайки тим, хто сподобався, а далі — чекати симпатії у відповідь.

У ролі продавців цього разу виступили не тільки постійні учасники фестивалю, а й популярні артисти — Володимир Дантес, Ян Го, Ірена Карпа, Рожден Ануссі та інші.

У центрі павільйону креативна агенція banda поставила диван з гігантською іграшковою рибою — чи то коропом, чи то карасем. Зробивши з ним селфі, я побігла на іншу локацію. Другий пункт призначення — фудкорт.

Брутальний сендвіч з ребрами VS сендвіч із паніром та песто

На фудкорті можна було здійснити всі гастрономічні бажання. Тут вам меню на будь-який смак. На перше пропонували бульйон з яловичиною, на друге — кесаділью «Два сири», а на десерт — кокосовий паф чи хінкалі з нутеллою та полуницею.

Серед великого різноманіття всього представили улюблені страви Мета Деймона, Мадонни, Анджеліни Джолі та Леді Ґаґи: гості мали змогу спробувати індійське карі, масалу з курки та ін. Для пельменоманів приготували страви з сиром та індичкою, а вегетаріанців потішили смузі з коноплею та кокосом. Поціновувачі алкоголю мали змогу випити апероль чи сидр та потанцювати під діджейські сети.

Фотовиставка, еко-квест та Віктор Павлик

Після відвідування барахолки та фудкорту я вирушила на фотовиставку. Цього разу організатори презентували проект «Будь будь-яким», де йшлося про толерантність та необхідність прийняття. Зі світлин на гостей дивилися звичайні люди, які неодноразово стикалися із дискримінацією. Учасники експозиції хотіли донести до гостей істину: немає нічого страшного в тому, щоб бути собою.

Вийшовши з приміщення, де проходила виставка, я почула знайоме «Ні обіцянок, ні пробачень» — на головній сцені виступав Віктор Павлик. Прихильники разом з артистом пригадали найяскравіші хіти, після чого співак закликав гостей зафрендитися з ним у соцмережах.

Для всіх, хто хотів апгрейдитися по повній, працював лекторій. Гостям розповідали про сенсорну інтеграцію, комунікацію бренду, дієти та журналістику.

Не забули організатори і про юних відвідувачів. Окрім розваг та майстер-класів на них чекав квест «Сміттєборці». П’ять еко-героїв допомагали розібратися у типах відходів та принципах їх сортування. Завдяки голубу Роберту, учасники дізналися про те, що забруднює повітря, черв’як Леонід познайомив з компостуванням, а робот Zero — заслужений мінімізатор відходів — закликав відмовлятися від зайвого. На кожній локації діти виконували різноманітні завдання, а після проходження квесту усіх нагородили.

В освітньо-ігровій формі школярів навчали сортувати відходи, аби пластик, макулатура, скло тощо, які підлягають переробці, отримували друге життя, а не викидалися на смітник, примножуючи сміттєзвалища. Організатори еко-квесту, ГО «Україна без сміття» та компанія Coca-Cola, переконані, що хоч все більше дорослих стають еко-свідомими, формувати культуру поводження з відходами краще вже змалку.

До речі, сама компанія взяла на себе глобальне зобов’язання до 2030 року збирати та переробляти таку ж кількість упаковки, яку вона випускає на ринок. У еко-тренді й організатори «Кураж Базару»: на фестивалі встановили контейнери для різних видів відходів, відмовилися від пакетів та пластикових трубочок зате на маркеті можна було знайти сміттєві пакети, зроблені з кукурудзяного крохмалю та рослинного гліцерину.

 

Текст: Анастасія Биковська

Фото: Roman Eremenko

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь