Cпецпроекти

Дослідження: у чому полягає шкідливість дитячого харчування


У деяких людей є звичка купувати дитяче харчування, бо воно, на їхню думку, корисне і майже не містить цукру. Але виявилося, що користь продуктів для дітей доволі сумнівна.

Вчені Великобританії виявили, що майже половина вмісту фруктових і овочевих пюре для немовлят – це цукор. Особливо його багато у продуктах, які містять сухофрукти.

Найгірше у цій ситуації те, що виробники приховуть склад продукту, не вказуючи кількість цукру, і подають товари як здорові перекуси.

У Міністерстві охорони здоров’я Великобританії (РНЕ) проаналізували 1120 продуктів дитячого харчування, призначені для дітей до трьох років. З’ясувалося, що у деяких цукру не менше, ніж у звичайних кондитерських виробах.

Головний дієтолог PHE Елісон Тедстон підкреслила, що у перші роки харчування дитини формуються майбутні смакові вподобання та здорові звички. Тому саме у цей час необхідно слідкувати за їжею немовляти. Надлишкова кількість цукру також призводить до поганого апетиту, карієсу та ожиріння.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: