Українські шефи вийшли до півфіналу престижного кулінарного конкурсу
S. Pellegrino Young Chef — міжнародний кулінарний конкурс, покликаний відкривати нові імена у гастрономії.
Цього разу півфіналістами S. Pellegrino Young Chef стали шеф-кухар київського ресторану Fish&Pussycat Sushi Bar Елеонора Баранова та су-шеф київського ресторану «Канапа» Віталія Гулузаде. Елеонора Баранова для участі у конкурсі приготувала авторську страву – бичачі яйця із цвітною капустою, запеченим часниковим кремом і копченим яблучним соусом. А Віталія Гулузаде для конкурсного змагання приготувала картопляну котлету – аналог зрази.
Всього для участі у конкурсі було подано 2400 заявок із різних країн світу. Їх оцінював міжнародний освітній та навчальний центр італійської кухні ALMA. У півфінал вийшли лише 135 претендентів із 50 країн світу, поділених на 12 регіонів. У період з 21 червня по 31 грудня 2019 року пройдуть півфінальні змагання, за підсумками яких буде визначено фіналістів.
Елеонора Баранова та Віталія Гулузаде змагатимуться за право представляти регіон “Центральна Європа” у боротьбі за звання найкращого молодого шеф-кухаря світу. Окрім них, Центральну Європу представлятимуть молоді шеф-кухарі з Німеччини, Польщі, Угорщини та Австрії.
Ім’я кращого молодого шеф-кухаря світу оголосять у червні 2020 року під час Гранд-фіналу конкурсу.