Спецпроєкти

4 українські ресторани номіновані на престижну премію за найкращий дизайн


Чотири українські заклади стали номінантами престижної світової премії в галузі дизайну ресторанів і барів Restaurant & Bar Design Awards.

Мова йде про київські заклади NĂM, Spicy NoSpicy і Fujiwara Yoshi та одеський ресторан Frebule. Усі вони потрапили до шортлисту премії у різних категоріях та змагатимуться за нагороду з такими видатними закладами, як ресторани NOMA у Данії та Jin Gui у Німеччині.

Усього до шортлисту премії у різних категоріях потрапило 276 ресторанів з усього світу. Переможців премії оголосять 3 жовтня у Лондоні.

Дизайн ресторану NĂM і Spicy NoSpicy розробляло українське архітектурне бюро YOD Design Lab. За дизайн Fujiwara Yoshi відповідало архітектурне бюро Sergey Makhno Architects, а за дизайн ресторану Frebule – Studio Belenko.

Ресторан NĂM

Ресторан сучасної в’єтнамської кухні NĂM (вул. Велика Васильківська, 48) розташований на перехресті  Великої Васильківської та Саксаганського. Інтер’єр NĂM оформлений у французькому колоніальному стилі із характерними етнічними вкрапленнями. Аби досягти максимальної автентичності, в інтер’єрі було використано якомога більше натуральних матеріалів, які були спеціально зістарені відповідно до умов тропічного в’єтнамського клімату. Всі дерев’яні вироби, включаючи паркет на першому поверсі, були виготовлені з масивних 100-літніх бочок з-під білого та червоного вина.

Ресторан Spicy NoSpicy

В оформленні азійського ресторану Spicy NoSpicy (вул. Велика Васильківська, 114) також використано багато натуральних матеріалів: в інтер’єрі багато світлого дерева та виробів з бамбуку. Головна «фішка» – 600 декоративних рибальських сіток із бамбуку, якими оформлено стелю. Ці сітки спеціально привезли із В’єтнаму. Заклад має близько 200 квадратних метрів і 80 посадкових місць, які розділили на кілька зон. Над кожним із столів – точкове освітлення.

Ресторан Fujiwara Yoshi

За дизайн японського ресторану Fujiwara Yoshi (вул. Драгомірова, 11), як ми вже казали, відповідала майстерня сучасного українського дизайну і архітектури Sergey Mahno Architects. В інтер’єрі використано натуральне дерево та камінь, авторські предмети декору і витвори мистецтва майстрів з Японії – всі ці елементи дизайну створюють цілісний концепт одного із найбільших японських ресторанів Європи Fujiwara Yoshi.

Ресторан Frebule

А от дизайн ресторану Frebule, який розташований в Одесі (вул. Канатна, 27/1 ), виконано під впливом французських ресторанів (воно й не дивно – заклад спеціалізується на стравах французької кухні та винах Старого і Нового Світу). Інтер’єр від студії Дениса Беленка вийшов дуже ніжним, вишуканим та ошатним.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь