Спецпроєкти

20 головних кіноляпів відомих фільмів, які видно неозброєним оком


Можливо, ви зараз не згадаєте косинус 60 градусів, але деякі істини залишаються з нами до кінця днів. Одна з них – «А голову ти вдома не забув?». І саме таке питання керівники кіношних студій можуть задавати підопічним, які на їхні гроші знімають фільми, але щось не беруть до уваги.

А ми в свою чергу вирішили придивитися до улюблених фільмів уважніше і знайшли 20 помилок, ляпів і помилок.

Кращі тренінги з інвестування від Форреста у «Форрест Гамп»

Герой Тома Хенкса в культовому фільмі про «лісового бовдура» проявив дивовижне чуття і непересічний розум, інвестувавши в якусь «фруктову компанію». Із зростанням компанії і його дохід зростав, що в певний момент забезпечило йому безбідне існування.

Як ви пам’ятаєте, тією компанією виявилася Apple Стіва Джобса. Тільки Стів зареєстрував своє дітище у вересні 1977-го, а за сюжетом Форрест отримав лист за 2 роки до цього – на папері дата 23 вересня 1975-го. Тим більше, що можливість купити акції «яблучних» з’явилася тільки в 1981 році.

Чому вчить нас ця історія? Інвестуйте в ще не створені компанії геніїв.

Thug life в «Джанго вільний»

«Джанго» потрібно подивитися кожному расисту, щоб він з боку побачив дурість своїх тверджень. Однак цей фільм обов’язковий до перегляду і вихованим й освіченим людям. Тим більше що герой Джеймі Фокса виявився скромним винахідником.

У фільмі показані події 1858-го, і ви поцікавитеся: «Звідки у Джанго сонцезахисні окуляри?» А які можуть бути версії, крім тієї, що він сам їх винайшов і нікому не розповів? Ну хіба тільки це міг бути черговий кіношний ляп.

Виняткова «люб’язність» для Джона Коффі в «Зеленій милі»

Якщо ви ще не подивилися цей дивовижний фільм, то краще перегорнути далі, адже зараз буде СПОЙЛЕР. Якщо ви так само погано розглянули момент страти Джона Коффі (через сльози), то підказуємо, що в штаті Луїзіана електричний стілець став способом страти лише в 1941 році.

У рік, що значиться часом дії фільму – 1935-й (у книзі – 1932-й), – засуджених злочинців страчували через повішення.

Улюблена пісня «Океану Ельзи» Дензела Вашингтона в «Малькольмі Ікс»

У «Малькольме Ікс» головний герой Дензела Вашингтона закликає зателефонувати 911, хоча рятувальна лінія не була створена до 1968 року. А Малкольма вбили в 1965-м.

Але, можливо, він просить не зателефонувати до Служби порятунку, а врятувати українську музику. І каже таємний код Святославу Вакарчуку. Який народився через 10 років після смерті політичного активіста.

Найсильніші горлянки світу в «Перл Харбор»

Пам’ятаєте побачення мрії, де Бен Аффлек катав на літаку Кейт Бекінсейл? Вони літають, сюсюкаються, муркотять щось миле, воркують одне одному на вушко. У реальному житті їм довелося б кричати один одному в вухо через рупор, так як «Кертісс P-40» видає пекельний гуркіт, як і належить гвинтовому винищувачу.

Також під час польоту у парочки зберігається ідеальна укладка волосся, незважаючи на всі понти Аффлека біля штурвала.

Одноманітність «Ламборгіні» в «Даллаському клубі покупців»

Якщо ви не цікавитеся автомобілями, а в останній раз бачили автовиставку у «Парку автомобільного періоду» з Ігорем Моляром, то ви не одразу й відрізните моделі «Ламборгіні» одна від одної.

Скоріше всього, у групі декорацій фільму «Далласський клуб покупців» також не було великих фанатів, інакше вони б звернули увагу, що в робочому кабінеті Метью Макконахі висить постер з авто, яке випустили майже 30 років після моменту, показаного у фільмі.

Електрифікація Чехословаччини і створення гір в «Списку Шиндлера»

Знавці східноєвропейської історії запевняють, що на території Чехословаччини в 1940 році не могло бути електричних залізниць. Але, тим не менш, електрокабелі чітко видно в сцені прибуття поїзда. Хоча, можливо, експерти не знають, що меценат Шиндлер таємно електрифікував Чехословаччину.

Також існує думка, ніби між Освенцимом і Краковом ніколи не було гір. Однак у фільмі показаний поїзд, що долає ці жалюгідні 50 кілометрів по гірському ландшафту.

Черговий плагіат радянського автопрому у «Врятувати рядового Райана»

Після поранення герой Тома Хенкса спирається об мотоцикл, даруючи нам кадр дивного внутрішнього напруження. І експерти впевнені: за спиною Хенкса – радянський «Урал М63», який почали виробляти в 1963-м.

Але ви бачили класику радянського автопрому? Це ж перероблені «Фіати»і «сітроени». Можливо, і «Урал» має німецький прототип, про який ніхто не дізнається.

Балабольство Джека Доусона в «Титаніку»

Люди, які відмовляються вірити в смерть Джека, вважають, що він, можливо, був посланий, щоб, запобігши самогубству Роуз, змінити курс корабля. Завдяки тимчасовій зупинці «Титанік» міг би розминутися з фатальним айсбергом.

Інакше як пояснити, що герой розповідає, як круто він ловив рибу під льодом на озері Віссота, яке насправді було штучно створено в 1917 році, тобто лише через п’ять років після катастрофи «Титаніка»?

Чи Джек виявився просто хвальком-екстрасенсом?

Вільям Уоллес – законодавець мод в «Хороброму серці»

Можливо, ваш батько чи дідусь, побачивши трусики танга, кинув в пориві: «Скоро взагалі нитки носити будуть!» – і мав рацію. Але йому далеко до модного прогнозування, яке зробив герой Мела Гібсона.

У XIII столітті шотландці ще не носили ніяких спідниць-кілтів, а одягалися, як всі нормальні люди, в шифонові сукні. А ось через пару-трійку сотень років все встало на свої місця.

Команда «вогонь!» у «Гладіаторі» і не тільки

В історичних фільмах, таких як «Гладіатор», «Троя» або «Астерікс і Обелікс», ми дивуємося дивовижній точності і злагодженості стрільби лучників.

Тільки стріли їх вилітають смертельною міццю під крик командира «вогонь!». Який, зрозуміло, з’явився після винаходу вогнепальної зброї. Хоча, можливо, кожен воєначальник висловлював так своє захоплення роботою підопічних.

Успішний досвід використання стовбурових клітин в «Патріоті»

У фільмі Роланда Еммеріха показаний старт війни за незалежність США і як мінімум 5 років боротьби Півдня і Півночі. Тільки ось діти головного героя зовсім не змінюються за цей час. Що це, якщо не ефект безсмертя?

Засвіт реальних координатів Готем-сіті у «Темному лицарі»

Брюс Уейн намагається знайти Жінку-кішку – грабіжницю ювелірної крамниці, але так як Гугла немає, йому доводиться читати архіви в газетах і шукати зачіпки. Але в заголовку газетярі припустилися помилки: пограбування пишеться як heist. Але, можливо, Крістофер Нолан дає нам підказку – з фризького hiest перекладається як «У вас є».

Фризькі мови (самоназва Fryske talen) — група мов фризів, яка відноситься до західної групи німецьких мов. Поширені головним чином у провінції Фрісландія в Нідерландах, включаючи Західно-Фризькі острови Терсхеллінг і Схірмонніког (близько 350 тис. осіб), а також на північному заході Німеччини, у Затерланде (земля Нижня Саксонія; близько 3 тис. чол., іноді вважається самостійною мовою) і на крайній півночі (земля Шлезвіг-Гольштейн, включаючи Північно-Фризькі острови і острів Гельголанд; близько 16 тис. осіб).

МОЖЛИВО НОЛАН ПІДКАЗУВАВ, ЩО ТЕПЕР «У НАС Є» КООРДИНАТИ ГОТЕМ-СІТІ?

Рятувальний (ні) капюшон в «Чужому»

Коли пошукова група досліджує інопланетний корабель, можна помітити, що на членах екіпажу одягнена спеціальна білизна з капюшоном, а на ньому вже скафандр з прозорим шоломом.

Але коли з голови астронавта, на якого напала інопланетна істота, знімають скафандр, то капюшона під ним вже немає.

Wap-сайт, який видавали за Ютуб в «Володарі бурі»

Коли американський сапер помічає можливого повстанця, що знімає його на відеокамеру, він обурюється: «він збирається викласти мене на YouTube». Але події фільму відбуваються в 2004-му, а ми, як вірні фанати найбожевільніших відео на ютубі, знаємо, що сервіс був заснований в лютому 2005 року.

Можливо, військовий мав на увазі, якийсь wap-сайт з нашої молодості?

Марк Уолберг не хоче говорити по телефону в «Третьому зайвому»

Кожен з нас намагався зімітувати телефонну розмову, коли на іншому кінці звучали образливі вислови або ж повчання від мами. Тоді ми просто прибираємо телефон від вуха і чекаємо.

Але вірний друг ведмедя Теда пішов ще далі – він тримав телефон догори ногами. А ви намагалися послухати, як звучить чуже вухо?

Дискотека майбутнього в «Майже знаменитий»

Цей фейл можна швидше почути, ніж побачити. І ні, на жаль це не був спільний концерт гуртів «Дискотека Авария» та «Гости из будущего». Всього-навсього дійство відбувається в 1973 році, але на вечірці народ відтягується під пісню «Burn» групи Deep Purple, яку випустили лише рік потому.

Можливо, рокери на цій дискотеці і підслухали драйвовий мотив.

Якийсь скандинавський синдром в «Міцному горішку»

Ще один «звуковий ляп». Коли тележурналіст аналізує ситуацію із заручниками, він починає говорити про «гельсінський синдром», швидше за все, маючи на увазі стокгольмський синдром –психологічний стан, що виникає при захопленні заручників, коли заручники починають симпатизувати і навіть співчувати своїм загарбникам або ототожнювати себе з ними.

Але коли відбувається така критична ситуація, чи можливо розібрати цих скандинавів?

Нові шахові правила у «Втечі з Шоушенка»

Дюфрейн всіх перехитрив, змусивши нас верещати від радості, коли начальник в’язниці побачив, що у Енді під плакатом в камері. Ми і припустити не могли, як він до такого додумався, але ж, можливо, у нього просто інший склад розуму та інші шахові правила. Поки ми живемо в 2019-му, він вже грав у шахи в 2190-м.

Всякий раз, коли в кадр потрапляють шахи, вони дивують бувалого глядача-шахіста. У кіно права нижня клітина дошки чомусь чорна, в той час як у всіх нормальних шахів та клітинка біла. Тепер думайте, чому Дюфрейн розставляє фігури не поперек, а вздовж дошки.

Рок-концерт майбутнього у (вибачте за каламбур) «Назад в майбутнє»

Ми багато в чому хотіли бути схожими на Марті Макфлая. Хотілося такий же ховерборд, мати чокнутого друга і «придумати» рок-н-рол, як за сюжетом зробив Марті в 1955 році.

Але гітара в руках «винахідника» Gibson ES-345 хоч візуально і асоціюється з рок-н-рольником Чаком Беррі, але була створена лише у 1958-м.

«Задній хід» акули в «Щелепах»

Ми не знаємо – в інтернеті мало відомостей про людей, які нападали на актора Роя Шайдера і розповіли «як воно, взагалі». Тим більше ще менше слів очевидців-акул, які спробували проковтнути виконавця ролі шерифа в легендарному ужастику Стівена Спілберга. Тому у нас навіть немає версій, як акула в цьому фільмі відпливла назад після чергової атаки на Шайдер.а Може, це була суперакула? Чи протюнінгована в гаражі Екзибіта?

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь