Спецпроєкти

Антивеганський тренд: мережа фастфудів представила моркву з м’яса


Веганські винаходи, на кшталт кавуну зі смаком тунця або соєвих шматочків зі смаком курки, світ вже зацінив. У відповідь тренду на м’ясозамінники з’явився інший – приготування овочей із м’яса. Його запустили у мережі ресторанів фастфуду Arby.

Перша страва для всеїдних – це морква з індички. На смак “м’ясний овоч” дійсно схожий на оригінал: різниця лише у тому, що вона не зовсім хрумка. Проте автори намагалися відтворити і текстуру, вкривши “моркву” глазур’ю. Страва отримала назву marrot.

У такій “моркві” багато білку (спортсмени зацінять), а також майже рекомендована денна норма вітаміну А.

За словами шеф-кухаря Невілла Кроу, рецепт “м’ясної моркви” зовсім не складний – його можна легко відтворити вдома.

Кроу також підкреслює – marrot відображає позицію бренду Arby, який ніколи не перейде на веганські м’ясозамінники.

На місці Невілла ми б не були так упевнені: у світі вже відносно давно працюють над створенням штучного м’яса, яке за текстурою і смаком не поступатиметься справжньому, тож через десятки років люди можуть відмовитися від справжнього м’яса взагалі. А ще суспільство потроху відходить від моди на алкоголь – у світі з’являється все більше безалкогольних барів. Тож, як влучно підмітили мудрі люди, “ніколи не кажи ніколи”.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь