Спецпроєкти

Нові місця Києва. 16 закладів, що відкрилися у червні


Котлети по-київськи та сендвічі з реберцями, круасани та тістечка, кава, пиво з усього світу та українське вино, вегетаріанські страви, а також нові заклади у форматі 1 euro bar від Діми Борисова — цього разу з біляшами, шаурмою та варениками.

Перший місяць літа видався врожайним на нові заклади: у Києві з’явилося більше двох десятків нових ресторанів, кафе та кав’ярень. Редакторка розділу «Їжа» Маша Сердюк розповідає про найяскравіші заклади, що відкрилися у Києві минулого місяця.

Like a local’s wine bar

вул. Спаська, 5 (вхід з вул. Хорива)
Facebook

Винний бар Like a local’s відкрився на Подолі, біля метро «Контрактова площа». Це вже третій заклад мережі (перші два працюють на Січових стрільців та на Льва Толстого) та найбільший — у новому Like a local’s цілих три поверхи.

У меню також зроблено ставку на українські вина: у закладі можна скуштувати білі, червоні, рожеві та ігристі вина майже від усіх серйозних виробників з різних регіонів України. Під вино пропонують закуски виключно українського виробництва: пироги та еклери із солоними начинками, різноманітні намазки, канапки, асорті сирів та м’ясних делікатесів, а також равлики та устриці (як свіжі, так і запечені).

Причал

Набережне шосе, 11
Facebook

Ресторан «Причал» відкрився у Наводницькому парку, прямо на схилах Дніпра. Заклад позиціонує себе як «сімейний ресторан на воді». Інтер’єр дворівненого «Причалу» оформлений у дусі заміського будинку: білі стіни, синьо-блакитні меблі, м’які дивани, багато натурального дерева, безліч живої зелені, милі дрібнички, на кшталт малюнків морських гадів на стінах чи статуеток риб на поличках, величезна дитяча кімната з іграшками, ковані крісла на літній терасі.

У меню зроблений акцент на стравах з риби та морепродуктів, проте прихильники м’яса також зможуть знайти для себе щось до смаку.

Villa Riviera

Дніпровська набережна, 14Д
Facebook

Ще один ресторан на воді, цього разу — на Осокорках. В інтер’єрі використано багато натурального дерева, міді та зелені — вельми доречно, якщо взяти до уваги той факт, що Осокорки називають «бетонними джунглями Києва». Дерев та кущів на вулицях цього району дійсно обмаль, і Villa Riviera посеред цієї «бетонної пустелі» — наче ковток води у Сахарі.

У меню зібрані італійські та авторські страви: закуски, супи й салати, паста й ризотто, страви на мангалі, а також піца, яку тут готують на відкритій кухні у дров’яній печі. Тісто для піци тут роблять за авторським рецептом, а начинки використовують як класичні («Маргарита», «Диявола», «4 сири»), так і авторські — наприклад, курка зі шпинатом або груша з Горгонзолою. До їжі тут пропонують пристойний вибір вина. За винну карту відповідає шеф-сомел’є Олександр Запорожець, який зібрав у Villa Riviera як біле, червоне, ігристе й кріплене з різних регіонів Італії, так і різні вина Старого і Нового Світу.

БПШ

вул. Велика Васильківська, 21
Facebook

А цей заклад поблизу метро «Льва Толстого» відкрив відомий ресторатор Дмитро Борисов. У БПШ (скорочено від «Біляш. Пончик. Шаурма») всі страви у меню можна скуштувати за ціною від 19 до 39 гривень. У меню – біляши з індичкою та яловичиною (29 грн.), пончики з цукровою пудрою або топінгом (19 грн.), шаурма з індичкою та кімчі або з овочами (39 грн.) та картопляні діпи (29 грн.).

Із напоїв тут можна замовити домашній бульйон, айран, колу та лимонад за ціною 29 гривень, або сік, пиво, шкалик горілки за 39 гривень. Також можна випити коктейль «Кривава Марічка» – аналог Bloody Mary.

Varenyky Now

вул. Велика Васильківська, 14
Facebook

Ще один заклад від Діми Борисова у форматі 1 euro bar – цього разу зі стравами української кухні, які тут готують у форматі фаст-фуду. У меню зроблений акцент на варениках – тут їх готують на пару із різними начинками. Усього у меню десять видів вареників із солоними та солодкими начинками. Ціна – 39 або 59 гривень за порцію.

Окрім вареників, у меню можна знайти два види борщу (з м’ясом та без), чорноморські устриці з квашеними помідорами, паштет з печінки цесарки й фазана, окрошку на кефірі, український камамбер, запечений у хлібі, та карпачо з сала. З напоїв можна замовити пиво, лимонад, апельсиновий і томатний сік, біле та червоне вино та міцні напої – горілку, медовуху й хріновуху.

Rebra & Kotlety 

пр-т Героїв Сталінграду, 4, корп. 9
Facebook

Гастробар Rebra&Kotlety, де можна скуштувати сім видів котлети по-київськи, відкрився минулого місяця у житловому масиві Оболонь. Це вже другий заклад з подібною вивіскою, перший кілька років працює на Подолі. Окрім класичної котлети по-київськи із вершковим маслом та зеленню, тут готують котлети із начинками з шовдарю та моцарели, бекону та печерицями, дорблю та малини, камамберу та вина, лисичок та цибулі, груші та моцарели та креветок і мідій.

Окрім котлет, тут також готують свинячі реберця, яловичину на кістці, стейки, свинячу корейку у кавовому маслі та сендвічі з ребрами. Також у меню можна знайти сніданки, закуски, супи та салати, кілька основних страв і десертів та широкий вибір напоїв.

Кеды искусствоведа

вул. Басейна, 2
Facebook

А цей заклад розташований на місці колишнього Mozgi Bar у ТЦ Arena City. Однойменний заклад вже кілька років працює у Дніпрі. Минулого року, до речі, дніпровські «Кеди» здобули премію «Сіль» у номінації «Найкращий паб».

У пивному меню «Кедів» можна знайти більше 150 сортів пива з Бельгії, Англії, США, Німеччини, Італії, Голландії, Швеції, країн Балтії та інших. А у меню кухні – страви на грилі, а також різноманітні позиції європейської, слов’янської, пан-азійської кухні. Такий широкий асортимент страв пояснюють тим, що «Кеды искусствоведа», у першу чергу, – це фудпейринговий паб, і будь-яку їжу тут подають як додаток до пива.

Маша Кейк

вул. Деміївська, 31
Facebook

Ресторан-кондитерська «Маша Кейк», де можна поснідати свіжоспеченим круасаном та замовити торти й тістечка для важливої події, відкрився минулого місяця неподалік від станції метро «Деміївська». Нове місце розташоване у житловому комплексі Park Avenue, це вже третій заклад із вивіскою «Маша Кейк» — перші два знаходяться на Новопечерських Липках і у районі Львівської площі.

Заклад позиціонує себе як сімейний ресторан-кондитерська. Меню – ідентичне іншим закладам мережі. На сніданок тут можна замовити свіжоспечені круасани, сирники, яйця пашот із лососем та соусом голландез, омлет чи яєчню та вівсяну кашу – як солодку, так і солону. В основному меню – салати, закуски і супи, гарячі страви з м’яса та риби, а також окреме дитяче меню для найменших гостей.

No Ekspreso Bar

вул. Драгоманова, 2А
Instagram

А цей заклад відкрився на Позняках, у житловому будинку поруч із ТЦ «Ашан Рів Гош» на Здолбунівський. «Місце, де немає місця для експресо», — так описують свій заклад власники кав’ярні. У меню – класичні кавові напої на основі еспресо: капучіно, лате, раф, флет-вайт.

З альтернативних напоїв тут є фільтр-кава та V-60. До кави пропонують кілька видів десертів: макаруни, пироги та різновиди тортиків. Окрім кави, тут також можна замовити чай, какао та матча-лате. Із холодних напоїв пропонують мохіто, мілкшейк, лимонад, айс-лате та еспресо-тонік.

Liberty Diner

вул. Верхній Вал, 28
Facebook

А цей заклад розпочав роботу наприкінці травня у тестовому режимі, а у червні вийшов на повноцінний режим роботи. Заклад відкрила мережа «Ресторани Гусовських», інтер’єр виконаний у стилі типового американського дайнеру. Головна фішка Liberty Diner — піч Angry birds посеред зали, у якій випікають справжню неаполітанську піцу. За піцу, до речі, тут відповідає Джузеппе Іролло – той самий, з чиєї легкої руки готують піцу в іншому закладі Гусовських – піцерії Napule.

Окрім піци «від Джузеппе», в меню також можна знайти класику американської кухні. Бургерів усього дві позиції – з сиром та без, проте, за окрему плату можна замовити додатки на кшталт бекону, халапеньйо, гуакамоле, яєць, печеного перцю, моцарели або чеддеру. Також тут пригощають сендвічамі (з пастрамі, лососем, авокадо, халумі, печеним баклажаном або веганський), хрусткими кальмарами із лимонним айолі, Mac&Cheese, салатом «Цезар» із індичкою, лососем або креветками, пастою з мітболами, шніцелем із картоплею фрі або зеленим салатом.

Птаха

вул. Ігорівська, 5
Facebook

А цей заклад відкрився наприкінці червня на Подолі. Ресторан відкрили власник пивбару «В Ребро» Євген Вишневський та співзасновник бару «Pink Freud» Віталій Кириченко. Перший відповідає за меню кухні як бренд-шеф, а другий створив для «Птахи» карту з авторськими коктейлями.

У меню зробили акцент на стравах з птиці: курки, індички, качки та навіть страуса. Тут готують тако та пироги з фермерським курчам, суп на качиному бульоні, салати з фуагра та індичого пастрамі, качку «Пекін стайл», курку тікі-масала, пасту з індичкою та броколі, а також стейки з м’яса страуса та бургери з котлетами зі страусу.

Etc.Food Bar

вул. Велика Житомирська, 26
Facebook

А цей заклад відкрився на ВЖ неподалік від Львівської площі. Бар розташований на місці цілодобового кафе Cesar. У закладі дві зали: у верхню подають їжу та каву, а нижня працює як коктейльний бар: тут обіцяють влаштовувати вечірки та наливати просекко. Найближчим часом обіцяють додати меню коктейлів.

Меню кухні — невеличке, тут можна скуштувати два види буріто (з м’ясом та веганский), кілька видів салатів та закусок. Також тут пропонуються кілька десертів до кави.

Teva

вул. Велика Васильківська, 72
Facebook

А цей двоповерховий ресторан відкрився поблизу станції метро «Олімпійська». На першому поверсі розташований ресторан із відкритою кухнею, а на другому — лаунж-зона із великим контактним баром у центрі. Дві зали поєднує DJ table, де планують влаштовувати сети відомих діджеїв.

Заклад позиціонує себе як «ресторан авторської кухн»і, за їжу тут відповідає шеф Іван Антонов, який зібрав у меню мікс зі страв різних народів світу. Тут є італійські равіолі та ризотто, тайський суп Том Ям та французський буйабес, тут готують американський стейк рібай та пригощають японським сашимі з тунця. Також у Teva можна знайти солідний вибір вина Старого і Нового Світу, пристойний вибір міцного алкоголю та коктейлів.

Doska Bar

вул. Прорізна, 21
Facebook

А цей заклад «переїхав» з Подолу. За словами власників Doska Bar, з приміщення на Подолі бар «просто виріс». Нова локація розташована навпроти Молодого театру, концепція закладу лишилася тією самою: заклад об’єднує людей, що «не уявляють свого життя без дошки — сноуборд, скейтборд, вейкборд та серфінг».

Меню — те ж саме, що і на Подолі. Тут наливають шоти та коктейлі, а до алкоголю пропонують невеликий вибір закусок: сендвічі, сир та кальмари фри та смажені курячі крильця.

Miminoshi

вул. Задніпровського, 13
Facebook

А цей ресторан відкрився біля станції метро «Печерська». Заклад називає себе хінкальнею та пропонує кілька видів хінкалі — зокрема, з м’ясом, грибами або сиром та зеленню.

Крім того, у закладі можна знайти інші традиційні страви грузинської кухні: салати й закуски, супи й основні страви, окреме мангал-меню та десять видів хачапурі: аджарський, мегрельский, імеретинський та інші.

Фенхель

вул. Володимирська, 14
Facebook

А цей заклад відкрився на перетині Володимирської та Великої Житомирської. У меню зібрані виключно веганські страви: салат з фенхелем, яблуком та смородиновим соусом, суп з авокадо, зелений борщ з тофу, стейк з грибів-глив, гречану локшину зі смаженим тофу, овочами та кеш’ю, веганські цукерки та багато іншого.

В барному меню – безліч соків та фрешів, а також алкоголь. Засновники закладу кажуть, що більшість алкогольних напоїв тут також є веганськими. Про те, чим веганське вино відрізняється від звичайного, ми вам вже розповідали, докладніше про це можна почитати тут.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь