Спецпроєкти

Чан, Арні і Сталоне: як постаріли і чим зараз займаються супергерої нашого дитинства


Не хотілося б вдавати з себе ностальгуючого старця, але наша відмежованість від світу технологій була по своєму прекрасною. Однією з позитивних сторін нашої технологічної відмежованості була близькість і обговорення контенту. Шляхів отримання інформації було небагато – телебачення і… все. Тому важко уявити, що обговорюють щоранку сучасні школяри, адже вони самі вибирають що споживати.

У нас подібного вибору не було, тому ми зранку обговорювали черговий крутезний бойовик, який транслювали вчора на ICTV чи «Новому». Нам здавалось, що ті супергерої дитинства можуть побить всіх людей на Землі і поза межами нашого Всесвіту. Мабуть, так і було. Вони могли побороти будь-кого, окрім часу.

Редакція bit.ua дослідила, як виглядають зараз герої бойовиків нашого дитинства.

Арнольд Шварценеггер

Термінатор не тільки рятував малого Джона О’Коннора, але і допоміг нам побачити жінку з трьома грудьми чи почути матюки з американським акцентом.

Залізний Арні підготував нас ментально до епопей типу «Марвел» чи «Людей Ікс» своїм «Командо», де сам знищив цілу армію ворогів. В подібне важко вірити, але Шварценеггер доводив нам, що може і завагітніти і бути чудовою нянькою.

Час, звичайно, екс-губернатор Каліфорнії не переміг, але чи треба це йому? Він має чудовий вигляд, всім демонструє чудову форму, а коли згадуєш його вік, то ця форма стає просто приголомшливою. Адже в кінці липня актор буде святкувати 72-й день народження.

Дольф Лундгрен

Іван Драго з «Роккі-4» здається не грав головних ролей у бойовиках окрім, хіба що, протистояння з Ван Дамом в «Універсальному солдаті». Цей бойовик нагадує будь-який сучасний блокбастер (вчені реанімують двох чудових солдатів і додають їм надсил, а потім злий виходить з-під контролю і інший має його вбити), але не завжди згадується у пантеоні бойовиків 90-х.

Дольфа відразу не хотіли брати в кіно, але він наполегливо йшов до своєї цілі. Модельну кар’єру йому «зіпсували» агенти, які сказали, що він занадто високий і «перекачаний». А кіношна епопея шведа могла закінчитись на «Роккі-4» через силу з якою він бив Сільвестра Сталлоне. Благо для Дольфа, що це саме Сільвестр просив його дратися по-справжньому на що Лундгрен довго відмовлявся. Але з часом погодився на «реалістичний бій». Як результат, Сталлоне відвезли до лікарні з двома переломаними ребрами, а зйомки призупинили на певний час.

Сьогодні Дольф продовжує зніматися в кіно, зіграв роль в одному з найкасовіших блокбастерів останніх років «Аквамен». Також нещодавно вийшов трейлер бойовика «The Tracker» де головний герой Лундгрена планує розкрити таємницю смерті сім’ї і покарати винних. Як бачите, абсолютно унікальна історія, не можемо згадати нічого подібного. А ще, особисто від себе, рекомендуємо комедію «Tour de Pharmacy», де швед теж зіграв чудово.

Брюс Вілліс

Це один з щасливчиків нашого списку. Існує міф, що герої подібних бойовиків не володіють якимись надможливостями чи схильністю до видатної акторської гри. Але «гра» Брюса Вілліса виводить цю легенду на новий щабель. Адже «міцний горішок» у переважній кількості фільмів реагує на будь-який подразник з легкою усмішкою та прищуром. Хіба що, окрім переляку у «Шостому відчутті».

А так, що в «Спліті» (та і всій трилогії), що у «П’ятому елементі», що у «12 друзях Оушена» чи «9 ярдах» – емоції актора неможливо зчитати з обличчя. Чи він злий, чи невдоволений, чи засмучений – Брюс тримає все в собі. Звичайно, був би Вілліс володарем вічного покерфейсу, то його б не було у «Кримінальному чтиві» чи «Місті гріхів». Тому певна закритість його героя зіграла хорошу службу Віллісу-актору.

Брюс продовжує зніматися у кіно, грає одиноких месників, які розправляються з кривдниками близьких. А що радує особисто нас – це постійні чутки про ще один фільм франшизи «Міцного горішка» в якому має знову з’явитися МакКлейн у виконанні Брюса.

Джекі Чан

Головний каратист нашого дитинства цієї весни відзначив 65-річчя. У кожного «перший Джекі» був різним – у кого в «Закусочній на колесах», у кого в «Обладунках бога». Але всі бачили мультсеріал, де герой Чана намагався зібрати всі 12 талісманів.

Не всі знають, що Джекі або ж Чен Лун/Чень Ганшен/Чань Консан/Фан Шилун/Сін Лун народився вагою в 5.5 кг і за такою логікою мав би грати різного роду громил. Але природа розпорядилась інакше і Джекі став, мабуть, найпроворнішим героєм нашого дитинства. Він теж зараз знімається в кіно і за більш ніж 50-річну кар’єру прийняв участь більш ніж в сотні картин.

View this post on Instagram

Love JJ & Jones!

A post shared by Jackie Chan 成龍 (@jackiechan) on

Сільвестр Сталлоне

Якщо ви не бачили жодного сюжету українського телебачення про зв’язок Сільвестра Сталлоне з Україною, то ви не глядач нашого ТБ. Але ви точно бачили Сільвестра «у дії», де він розкидав бандитів наліво і направо, перемагав на ринзі чи, навіть, оголяв свою харизму та магнетизм у «Італійському жеребцеві».

Він сам написав сценарій до «Роккі», який зробив його популярним, а також створив бойовик, який став втіленням наших дитячих мрій – «Невтримні». У ньому Слай зібрав (кого зміг) головних героїв бойовиків 80-х і 90-х, створивши, мабуть, єдину команду, яка може протистояти марвелівським «Месникам».

Минулої суботи актор відзначив 73-ій день народження. Він знаходиться у прекрасній формі, знімається у кіно (в останньому на даний момент фільмі «План втечі-3» Слай ділить знімальний майданчик з іншим героєм минулого десятиліття репером 50 cent) і доводить своє реноме «любителя» довгих історій. Адже левова частка його фільмів отримували продовження у майбутньому. Вищезгадані «План втечі», «Роккі» та «Нестримні» отримали по декілька частин продовження. І у цьому списку не губиться історія про майже ідеального воїна «Рембо», яка має закінчитися п’ятою частиною цієї осені – через 37 років після «першої крові»!

Жан-Клод Ван Дам

Зараз бельгієць частіше потрапляє нам на очі, як герой гіфки за запитом «dance», а 10-15 років тому важко було уявити тиждень українського ефірного телебачення без цього витривалого кікбоксера. А наклейки зі шпагатом актора були одними з найпопулярніших образів дитинства. Цей «молодчик» (Ван Даму лише 58) в дитинстві був слабким та любив малювання, але одного дня батько його привів на секцію карате. І 12-річному Жан-Клоду це сподобалось. Настільки, що він став чемпіоном Європи з карате і кікбоксингу.

Актор міг стати популярним ще до «Кривавого спорту» зігравши прибульця-мисливця у «Хижаку», але поступався в антропометричних даних Шварценеггеру, що робило його візуально менш загрозливим. Та і «стати популярним» можливо є перебільшенням. Адже за словами біографів Жан-Клода, бельгійця б не вказали його у титрах.

View this post on Instagram

Hi guys! Happy weekend! #JCVD

A post shared by Jean-Claude Van Damme (@jcvd) on

У 80-90-х він показував свою бійцівську майстерність у низці бойовиків, але під кінець минулого тисячоліття цей жанр втрачав фанатів. З того часу і до кінця нульових Жан-Клод продовжував зніматися у подібному кіно і критики навіть відзначали ріст його акторського таланту, але слави це бельгійцю не додавало. Все стрімко змінилось після виходу псевдореалістичної (грав себе у вигаданому недалекому майбутньому) драми «Ж.К.В.Д.». Стрічку жваво обговорювали критики й осипали компліментами актора, а користувачі досить добре оцінили картину. Кінооглядач журналу «Time» роль Ван Дамма назвав найкращою акторською роботою року після Хіта Леджера (Джокер в фільмі «Темний лицар»), підсумувавши фразою «Ван Дам гідний не чорного пояса, а «Оскара». Інший критик Роджер Еберт зауважив: «Ван Дам сказав про себе найгірше з того, що мріяли сказати про нього критики, і це було жахливо правдиво».

View this post on Instagram

Gym Time! #JCVD

A post shared by Jean-Claude Van Damme (@jcvd) on

Мел Гібсон

Австралійця не можна назвати суто бойовиковим героєм. У послужному списку актора купа чудових драм та історичних епічних творів та комедій. Але бойовики за участю Мела теж виходили неповторними, зокрема ми відразу згадуємо «Скаженого Макса» та франшизу «Смертельна зброя».

Гібсон хоча й потрапив до третьої частини «Нестримних», але зовнішність у нього не така войовнича, як у колег по знімальному майданчику. Втім, його герої завжди показували чудовий приклад мужності та надійності, на нього можна було покластися та попросити владнати деякі проблеми.

View this post on Instagram

#Repost @wgm_co ・・・ He is taller than I thought.

A post shared by Mel Gibson (@melgibson_fanpage) on

Багатодітному батьку лише 63, він і далі знімається в кіно і цього травня вийшов фільм «Геній та безумець» – біографічна драма про створення Оксфордського словника англійської мови, де Гібсон зіграв з іншим володарем премії «Оскар» Шоном Пеном.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь