Спецпроєкти

На Солом’янці покажуть кіно про подорожі. Сеанси будуть просто неба


Наступного тижня у Солом'янському ландшафтному парку відбудуться кінопокази фільмів про подорожі. Стрічки показуватимуть просто неба. Потрапити на всі заходи можуть усі охочі, вхід обіцяють зробити безкоштовним.

Вже з 29 по 31 серпня у Кінопарку пройде захід «Кіно та подорожі під відкритим небом». У рамках днів кіно можна буде подивитися такі світові кінохіти як «Вікенд у Парижі» або «Джунглі», а також короткометражки про мандрівки.

Організаторами заходу виступають DREAM Hostеls (найбільша мережа хостелів у Східній і Центральній Європі, заснована у Києві у 2011 році) та громадська організація «Кінопарк», яка з 2015 року проводить щотижневі покази кіно у Солом’янському ландшафтному парку (кінопокази стабільно проводяться тричі на тиждень з четверга по суботу о 21:00).

«Ми вирішили організувати дні кіно про подорожі, щоб, навіть знаходячись у Києві, ми всі змогли зануритись в атмосферу пригод, пережити разом з героями їхній шлях і розвиток, які неодмінно дає кожна мандрівка. Ми хочемо надихнути людей на подорожі вже сьогодні, і немає значення, куди ця дорога буде — на Аляску, у найближчу Варшаву або Україною, — розповідають у DREAM Hostels.

Подію відкриє документальна картина Рона Фріке «Самсара», у якій глядачі можуть побачити найрізноманітніші точки земної кулі. Священні родючі землі й спекотні пустелі, прославлені святі місця і промислові центри, зони стихійних лих, повеней, ураганів, землетрусів або навпаки — спокійні континенти. Варто відзначити, що цей, безумовно, грандіозний проект, знімався у 25 країнах протягом майже п’яти років.

 

Усі інші фільми програми стосуються складних викликів під час подорожей, таких як подолання джунглів, неймовірних дистанцій пішки й підкорення вершин. Також ще одна частина фільмів спрямована на зміни мислення під час подорожей, розповідаючи про занурення у культуру і традиції різних народів, про можливість залишитися в одному місці, аби зрозуміти, як влаштоване життя в іншому мегаполісі або чужій країні, про спроби приміряти на себе звичаї та звички місцевих жителів.

Крім того, у рамках цього заходу відбудуться зустрічі з відомими й досвідченими мандрівниками, які розкажуть про свій досвід знайомств з містами та країнами, а також про свою філософію подорожей.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь