Спецпроєкти

Нові місця Києва. 20 закладів, що відкрилися у липні


Бургери та пончики, правильна шаурма, кав’ярня «без експресо», італійські страви за рецептами тітоньки Белли, культові реберця зі Львову та вишневі наливки, 12 видів сидру, альтернативні стейки та півметри хачапурі, а також авокадо-сендвічі у кафе, де повністю відмовилися від пластику — другий місяць літа став досить врожайним на нові місця.

Про найяскравіші відкриття червня ми вам вже розповідали, докладніше про це можна почитати тут. Цього разу редакторка розділу «Їжа» Маша Сердюк розповідає про нові заклади, що відкрилися у Києві у липні.

Yellow Truck
площа Арена Сіті
Instagram

Фургончик із вуличною їжею відкрило подружжя рестораторів Дмитро Заходякін та Аліна Косічкіна, відомі київській публіці закладами «Хлебный» та Holy Burger. Запуск проекту Yellow Truck відбувся на фестивалі Atlas Weekend, який відбувався на ВДНГ з 9 по 14 липня. Після цього яскраво-жовтий фургон переїхав на площу всередині ТРЦ Arena City. У фудтраку можна буде купити бургер за ціною 49 грн., пончики із вишнею, шоколадом або заварним кремом за 18 грн., а також порцію картоплі фрі за 25 грн. У майбутньому подібні жовті вагончики планують встановити на автозаправках мережі «Укрнафта».

LAVO
вул. Гоголівська, 11/39
Facebook

Кафе LAVO, де повністю відмовляються від використання пластику, а у меню пропонують страви з авокадо, відкрилося на розі вулиць Гоголівської та Бульварно-Кудрявської. Пояснюючи назву закладу, власниця кафе Світлана Мосіна каже, що “слово LAVO — це злиття слів love та avocado”. У меню чотири види авокадо-тостів: веганський, з хамоном, з копченим лососем, а також вегетаріанський із сиром фета. Також тут пропонують рапи – роли із бездріджового лавашу із сиром брі та чеддером. Усі страви зроблені таким чином, щоб їх було зручно замовляти у форматі to go. З осені планують ввести ще супи, які також можна купувати take away.

No Ekspreso Bar
вул. Драгоманова, 2А
Instagram

Кав’ярня No Ekspreso Bar, де можна випити чашку кави та з’їсти шматок торту чи пирога, відкрилася у житловому будинку на вулиці Драгоманова, поруч із ТЦ «Ашан Рів Гош» на Здолбунівський. «Місце, де немає місця для експресо», — так описують свій заклад власники кав’ярні. У меню – класичні кавові напої на основі еспресо: капучіно, лате, раф, флет-вайт. З альтернативних напоїв тут є фільтр-кава та V-60. До кави пропонують кілька видів десертів: макаруни, пироги та різновиди тортиків.

KYIVDONER
пр-т Перемоги, 57
Facebook

Точка зі стріт-фудом KYIVDONER, де можна з’їсти дьонер з індичкою чи куркою, а також хот-доги, картоплю фрі, суп або випити кави, відкрилася у районі метро «Берестейська». Кіоск розташований по дорозі від метро до трамвайної зупинки. Це вже друга точка мережі, перша кілька місяців тому почала працювати у районі Севастопольської площі. У меню можна знайти два види дьонерів, дьонер-бокси із куркою, овочами і картоплею фрі, хот-доги та суп. Для гостей, які не їдять м’ясо, у меню є дьонер із пряним фалафелем.

Duck, Please
вул. Володимирська, 83
Facebook

А цей заклад відкрився неподалік від метро «Льва Толстого». Власники Duck, Please називають свій заклад «рестораном китайської кухні із найкращою качкою по-пекінськи». У меню можна знайти традиційні страви азійської кухні: локшину, смажений рис, курку у кисло-солодкому соусі, хрустку яловичину, качку по-пекінськи та качку по-шанхайськи, а також кілька видів супів та безліч салатів – як із овочами, так і з м’ясом або локшиною.

Захади, Дарагой
Повітрофлотський пр-т, 39/1
Facebook

Нове грузинське кафе «Захади, Дарагой» відкрилося у районі Севастопольської площі. У меню «Захади, Дарагой» зібрано класичні страви грузинської кухні: 5 видів хінкалі, близко 10 видів хачапурі, зокрема й півметровий хачапурі по-аджарськи на велику компанію, грузинські закуски на кшталт пхалі (подрібнені овочі або зелень із волоські горіхами) та бадріджані (рулетики з баклажанів з начинкою з горіхами), традиційні супи харчо й чіхіртма, а також салати, основні страви та окреме мангал-меню. З напоїв пропонують широкий вибір грузинського вина і настоянок на чачі.

Хачапурі та вино
вул. Шота Руставелі, 16А
вул. Басcейна, 1-3/2А
Facebook

Ще один грузинський заклад. Точніше, одразу два. У липні мережа ресторанів «Хачапурі та вино» поповнилася одразу двома ресторанами: на терасі клубу Bel etage навпроти синагоги Бродського (на місті колишнього турецького ресторану PASHA) та у ТРЦ Arena City. У меню можна знайти 10 видів хачапурі, а також інші традиційні страви грузинської кухні.

Реберня «Під Арсеналом»
Андріївський узвіз, 2А
Facebook

Ті самі знамениті львівські реберця відтепер можна скуштувати і у Києві, на Андріївському узвозі. Реберця тут готують на вогні та пропонують за ціною 169 гривень за 400 грам. До ребер пропонують мариновану бринзу, овочі гриль, салат з капусти та корінців, картоплю на грилі з яйцем та беконом, а також невеликі паляничкі, які випікають прямо тут. Окрім ребер, також можна замовити яловичий антрекот та скумбрію на грилі, а також овочевий бульйон та м’ясну зупу.

Тісто, сир і тітка Белла
вул. Хорива, 1/2Е
Facebook

А цей заклад відкрила група ресторанів Rest Emotion («Ой, мамо! Це було в Тбілісі», Naprosecco, Oh, My God: ice cream). Кафе розташоване на вулиці Хорива у старовинній будівлі та має дві зали: основну на першому поверсі та мансарду. У меню — класика італійської кухні. «За рецептами старої італійки ми нагодуємо найкращою неаполітанською піцею, пастою власного виробництва, легкими салатами та різноманітними антипасті, до яких гарно підійде легке італійське вино», — кажуть засновники кафе.

Urban Grill meat&cider
вул. Хорива, 25/12
Facebook

Ще один новий заклад на Подолі, цього разу із м’ясом і сидром. Тут можна замовити свинячу рульку, копчені ребра, асорті ковбасок, курячі крильця, бургери, шаурму із телятиною або куркою, а також стейки та курча, які готують на грилі. Окрім м’яса, у закладі також пропонують солідний вибір закусок, салатів, основних страв і десертів. Сидру у меню цілих дванадцять видів: з яблук, груш, меду, полуниці, вишні, журавлини, абрикосу, дині, грейпфруту та, навіть, з гуави. Також у барному меню можна знайти широкий вибір пива, вина та міцного алкоголю.

T-Bone Prime Beef 
вул. Княжий Затон, 2/30
Facebook

А цей заклад, що поєднує у собі м’ясний магазин та преміальний стейкхаус, відкрився у районі метро «Позняки». У м’ясному магазині можна придбати додому 16 різновидів стейків власної ферментації, свіжий фарш із яловичини, витримане м’ясо для шашлику, а також реберця для BBQ і напівфабрикати для приготування бургерів. Крім того, ви можете обрати будь-який шматок м’яса у магазині і попросити кухарів стейкхаусу посмажити його для вас, а потім з’їсти його у ресторані або забрати з собою додому. У меню стейкхаусу можна знайти величезний вибір стейків – як класичних, на кшталт рібаю, тібоуну, шатобріану та портерхаусу, так і альтернативних: пікан’я, оссобуко, чак ай ролл та інші. Також у меню є величезний вибір бургерів.

Kvitka
вул. Тираспольська, 60
Intagram

А цей заклад відкрився у новому ЖК «Місто квітів» на Сирці. Інтер’єр оформлений у спокійних пастельно-коричневих тонах, які освіжає велика кількість живої зелені. У меню зробили акцент на сніданках, які готують цілий день. Тут можна замовити сирники із соусом зі свіжих ягід, яєшню із беконом і помідорами, а також три види млинців: з лососем, грибами у вершковому соусі, а також з куркою та сиром Брі під соусом Бешамель.

Кузня ребра та пива
бул. Тараса Шевченка, 2
Facebook

І ще один м’ясний ресторан, цього разу – на бульварі Шевченка, навпроти Бесарабського ринку. Основними стравами меню стали пікантні свинячі реберця, перепілка холодного копчення та сендвічі з пастрамі. До м’ясних страв пропонують пиво. «У нас представлено чотири найкращих, на наш погляд, сортів Микулинецького бочкового пива. Історія броварні ведеться від 1497, що дає право вважатися найдавнішою пивоварнею України», — кажуть у закладі.

Unblwbl
вул. Регенераторна, 4
Facebook

А це кафе відкрилося у житловому комплексі «Комфорт Таун». Заклад позиціонує себе як моноформат із боулами. У меню можна знайти два види боулів. Фруктові боули тут пропонують на сніданок або для прохолодного перекусу, а будда-боули — на  обід або вечір. Також у закладі працює безкоштовна доставка для мешканців «Комфорт Тауну».

Rule Coffee Roasters
вул. Метрологічна, 44
Facebook

А цю кав’ярню відкрили неподалік від парку «Феофанія» власники однойменного обсмажувального центру. У меню — класичні напої на основі еспресо, а також чай та цитрусовий фреш. До напоїв тут можна замовити десерти від вищезгаданих Сестер Бабенцових: печиво, синнабони й пончики.

Coffee Please
вул. Урлівська, 1/8
Facebook

А ця кав’ярня відкрилася на лівому березі, між станціями метро «Осокорки» та «Позняки». У меню — класичні кавові напої на основі еспресо. Каву тут можуть приготувати як на звичайному, так і рослинному молоці. Для відвідувачів, які просять налити каву у свою чашку, діє знижка 10%.

Kohana Kava
вул. Олеся Гончара, 4
Facebook

Ще одна кав’ярня на Гончара, цього разу – у приміщенні книжкового магазину «Палатка». Тут можна випити лате, капучіно, фільтр-каву та колд-брю. Каву тут готують як на звичайному, так і безлактозному або рослинному молоці. Також у меню є чай, десерти, веганські солодощі та веганське морозиво.

Букіторія
вул. Лисенка, 1
Facebook

А цей заклад відкрився у районі Золотих воріт та працює у режимі кав’ярня-книгарня. Тут можна почитати книжку та придбати її, якщо вона вам сподобається, а також випити чашку кави або келих вина. Стіни у кафе розмальовані художниками, безліч полиць із книгами, а у меню – кава, вино і лимонади, а також сніданки, салати, закуски і основні блюда.

Coffee & Wine
вул. Січових Стрільців, 48
Facebook

А цей заклад відкрився неподалік від клубу Atlas і поєднує у собі кав’ярню та винний бар – із кавою зранку та вином вечорами. Втім, якщо вам схочеться келих білого сухого або червоного напівсолодкого зранку, замість води, вам тут ніхто в цьому не відмовить. У винній карті, до речі, близько півсотні позицій вина з усього світу.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь