Спецпроєкти

10 речей із повсякденного життя, за які варто подякувати порноіндустрії


Є думка, що порнографія досить інтимна тема для того, щоб не говорити про неї вголос. Але ми вирішили сьогодні поговорити про, скажімо так, її публічний аспект. Ніхто не заперечуватиме, що всі ми різні – говоримо різними мовами та відчуваємо різні емоції. Але є те, що нас об’єднує, і, так, це порно. Мільйони людей по всьому світу дивляться порнофільми. А чи знаєте ви, що, заробляючи майже 20 мільярдів доларів на рік, порноіндустрія була і є двигуном прогресу? Безліч технологій, які стали для нас буденністю, прийшли саме з порноіндустрії розваг для дорослих. І в цьому немає нічого дивного. Порно – це ринок у десятки мільярдів доларів, а відвідуваність найбільших сайтів для дорослих досягає сотень мільйонів користувачів. Тож сьогодні пропонуємо вашій увазі деякі із цих досягнень.

Від касети до YouTube

У 1970-х роках на ринку відеокасет ішла війна форматів між Sony Betamax і VHS. Ця війна була грандіозною і завершилася перемогою VHS. У Вetamax була краща якість зображення, а касети VHS давали утричі більший час запису, але не будемо заглиблюватися в технічні деталі, бо нас цікавить дещо інший, не побоїмося цього слова, порнографічний аспект. Наприкінці 1970-х понад 50% касет в США були, так би мовити, порнографічного змісту. Враховуючи це, компанія Sony заборонила використовувати свої касети для порнографічних цілей, не стала продавати їх порностудіям… і за пару років Sony Betamax зійшла з дистанції. А VHS перемогла, у чомусь завдяки порно. Її «порнографічні» касети стали використовуватися для запису всього, чого душа забажає, у тому числі й виступів проповідників (мабуть, люди так багато дивилися порно і так звикли до VHS, що їм навіть в голову не приходило сходити купити іншу касету, щоб записати, наприклад, день народження улюбленого дядечка). І це ще не все. Вже сучасні формати Blu-Ray конкурували з HD DVD. Це була війна дорогих дисків преміум-сегмента. Але тут ситуація була протилежною: у цій історії саме порностудії вибирали відповідний формат дисків, на які записували свої «сюжети». Вони вибрали Blu-Ray, і частково саме тому ми всі забули, що таке DVD- диск і програвач. А якщо дуже просто, то дисками ми вже давно не користуємося і дивимося потокове відео в інтернеті завдяки порно. Коли «бізнесмени від порно» зрозуміли, що набагато доцільніше і зручніше зробити так, щоб їхню продукцію можна було подивитися прямо з інтернету, відразу кілька порностудій профінансували розробку потокових технологій передачі відеозображень. Тому саме завдяки розповсюдженню відео категорії X зараз ми маємо можливість дивитися всіма улюблений YouTube.

Онлайн-шопінг

Так, ви не помилилися, саме вони, всенародні улюбленці інтернет-магазини. До золотого віку порнографії в інтернеті про покупки у мережі просто не знали. І не існувало ні Amazon.com, ні Aliexpress.com. Нікому навіть на думку не спадало, що кредиткою можна розрахуватися за покупку в інтернеті. А от власникам порносайтів спало. Бо, як ви розумієте, існували вони не заради мистецтва, а заради грошей. І ось, коли порно повноцінно освоїло інтернет, стало просто необхідно шукати новий спосіб отримання грошей за свій продукт, тому що схема «дав готівку – взяв касету» вже не працювала. Саме тому порноіндустрія профінансувала і розробила систему платної передплати і розрахунків в інтернеті, враховуючи досить складну технологію верифікації кредитних карт. Побачивши, наскільки успішно в інтернеті продається порно, торговці стали пропонувати там і решту товарів.

Цифрові камери

Ідеться про те, що спочатку цифрові камери продавалися дуже слабо, – люди просто не розуміли, нащо їм платити гроші за дорогий продукт, якщо існує доступний плівковий фотоапарат. Але згодом завдяки порнографічним відеочатам усі зрозуміли, що є велика різниця між плівковою та цифровою відеокамерою. І різниця ця полягає в тому, що цифровою камерою можна  швиденько «сфоткати» себе голим і надіслати світлину віртуальному співрозмовнику. Виробники цифрових камер швидко помітили цей тренд, і великі рекламні кампанії таких фотоапаратів, як Pentax, вже розробляли, враховуючи цю ідею, зі слоганом: «Ідеальному тілу потрібна ідеальна камера». 

Реклама з геолокацією

Вас ніколи не дратувало те, що, щойно заходиш в інтернет, одразу з’являється мільярд рекламних оголошень? Так, за це також дякуємо порно. Цю нав’язливу технологію, де система автоматично визначає місцезнаходження твого комп’ютера і видає потрібне оголошення в потрібному місці, розробили саме порносайти, рекламуючи своїх… акторів. 

Боротьба з піратством

І знову ви не помилилися: безстрашне порно оголосило війну піратству в інтернеті. Звичайно, піратство нікуди не поділося, але зараз йому намагаються протистояти. Закривають торенти самі постачальники контенту, використовують спеціальні програми, які не дозволяють завантажити його безкоштовно, тощо. Виникає питання: чому 1015 років тому цього не було, а ось зараз є? Поки кінопродюсери, студії звукозапису, видавництва і розробники відеоігор мовчали, порно оголосило піратству війну. Великі компанії індустрії фільмів для дорослих перекрили кисень халявному скачуванню. Саме вони профінансували розробку протипіратського програмного забезпечення і пообіцяли, що до 2012 року повністю знищать піратство в інтернеті. Знищити не знищили, але нерви попсували. Такий ось благородний порно-Мальтійський орден.

Чим ще ми завдячуємо порно

Наприклад, спеціальні фільтри на кінокамери були винайдені для того, щоб замаскувати неідеальний стан шкіри порноакторок і акторів.

Стримінг-відео з’явилося як бонус для страждальців, яким доводилося завантажувати двохвилинний епізод порнофільму п’ять годин.

Безперервний секс у складних позах часто призводив до травм, тому саме  порностудії закуповували гелі від болю в спині у промислових масштабах. Це спричинило зростання фармацевтичного бізнесу і виникнення… фастум-гелю.

Окрім того, ніжки прекрасної половини людства (і не тільки) є гладенькими завдяки винаходу гримерок однієї з німецьких порностудій Сандри Дорбінгкопф. Їй варто подякувати за крем для депіляції. А нарощування вій, яке зараз входить до переліку процедур майже кожного салону краси, стало популярним після фільму Dirty Eye-Lashes, у якому акторка Глорія Дельфі пестила пеніс партнера величезними пухнастими віями.

Перша операція зі зміни форми статевих губ була зроблена американській  порноактрисі Джині Перкопф. На сьогодні подібна пластика стала доволі модною серед жінок.

Тож будьмо об’єктивні та подякуймо порноіндустрії за те, що так полегшило наше життя.  

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь