Спецпроєкти

Alexa голосами знаменитостей, емоції та розумне кільце. Гайд презентацією Amazon


У середу компанія Amazon представила широкий спектр нових продуктів та послуг, в тому числі, презентувала нові можливості віртуальної помічниці Alexa на своїй великій осінній презентації. Невдовзі презентація Amazon буде не менш очікуванішою подією, ніж Apple Event.

Новими продуктами у своїй лінійці Echo стали «інтелектуальні» годинники, розумна піч, смарт динаміки, навушники та навіть окуляри. В усі гаджети вбудована віртуальна помічниця Alexa. Більшість товарів зараз доступні для попереднього замовлення, хоча деякі, наприклад, окуляри, наразі продаватимуться лише на основі запрошення.

Echo Buds

Компанія презентувала свої перші бездротові навушники – Echo Buds. У них використовується технологія шумопоглинання, яку можна активувати і деактивувати подвійним натисканням по навушника. Echo Buds підтримують роботу з голосовими помічниками Google Assistant, Alexa, і Siri, активація відбувається через довгий тап по навушника.

Echo Loop

Також Amazon представила розумне кільце Echo Loop з двома мікрофонами, які активуються за допомогою кнопки на основі пристрою. Воно підключається до смартфону і може керувати домашніми пристроями Echo. Усередині кільця вбудований механізм зворотного зв’язку за допомогою вібрації, який попереджає про повідомлення, що приходять на смартфон.

Alexa

У Америці майже 3 млн жителів користуються смарт колонками Amazon Echo з віртуальними помічниками. Alexa – одна з них. На презентації представили нові функції помічниці. Тепер Alexa розрізняє різні мови, наприклад, у випадку багатомовних сімей. Багатомовний режим може автоматично визначати іспанську та англійську в США, французьку та англійську в Канаді, а також хінді та англійську в Індії.

Але крутіше інше, Аlexa тепер може говорити голосами знаменитостей. Наразі доступний тільки голос американського актора Семуеля Л. Джексона, який коштує $ 0,99. Спеціально для його фанатів в Alexa з’явиться два режими з голосом актора – з нецензурною лексикою та без. У 2020 році з’являться голоси інших відомих людей.

До речі, нова Алекса також вміє розрізняти роздратування, захоплення та інші явні емоції, і адекватно на них реагувати.

Neural Text-To-Speech

Також, було представлено програму Neural Text-To-Speech. Це нова функція, яка перетворює текст у мовлення. В основному, це покращує якість мовлення за рахунок підвищення природності та виразності.

Amazon детально розповів про свою роботу над Neural Text-To-Speech у дослідницькій роботі наприкінці минулого року, в якій дослідники описали систему AI, яка здатна відрізняти елементи мови незалежно від стилю розмови.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь