Спецпроєкти

Топ-20 найочікуваніших серіалів осені


Ми розуміємо, що синдром упущеної вигоди настільки загострений сьогодні, що часу не вистачає ні на що. Але ж це не причина відмовлятися від перегляду серіалів.

Саме тому ми зібрали найочікуваніші серіали цієї осені.

«Між двома папоротями». Фільм

Автор цих рядків є великим шанувальником гумористичного таланту голлівудського актора Зака Галіфіанакіса. Й одним з діамантів у кар’єрі актора було шоу «Між двома папоротями». Тепер бог почув наші молитви: Галіфіанакіс знімає продовження своїх дурнуватих інтерв’ю через 11 років після появи «Між двома папоротями».

В новому сезоні він знову загонятиме своїх гостей у глухий кут чудернацькими запитаннями. Цього разу між інтерв’ю навіть буде сюжетна лінія – Зак має «відмити» свою репутацію,  зіпсовану невдалими інтерв’ю. Вже анонсовані гості нового сезону: Меттью МакКонахі, Кіану Рівз, Пітер Дінклейдж, Вілл Феррелл, Бенедикт Камбербетч, Джон Хемм, Брі Ларсон і Пол Радд. Нагадаємо, що раніше Зак уже запрошував до своєї студії Наталі Портман, Шарліз Терон, Бреда Пітта та Барака Обаму, коли той ще керував Штатами.

«Шпигун»

Якщо ми почнемо розповідати, що «Шпигун» – це напружена кримінальна історія реального працівника ізраїльського МОССАДу, якого в 60-х відправили до Сирії задля вирішення секретного і небезпечного завдання, якого головного героя намалює ваша уява? Джейсон Стейтем, Том Круз чи, можливо, Бред Пітт?

Так, ваші очі вас не обманюють: у трейлері нового серіалу від Netflix грає визнаний майстер комедії та кривлянь Саша Барон Коен. У «Шпигуні» Коен постає в зовсім новому амплуа – ізраїльського працівника спецслужб, який має полишити сім’ю і колишнє життя задля безпеки своєї держави.  Єдине, що ріднить нову роль актора з його попередніми роботами, – помітний акцент.

«Південний парк», «Сімпсони», «Гріффіни», «Рік і Морті» + «Розчарування»

Цей уже дещо культовий квартет мультиплікації майже в кожній серії доводить, що люди недаремно винаходили мультиплікацію та анімацію. Ці одні з найкращих культурних артефактів, створених людиною, ще стануть для наших нащадків посібниками з дослідження нашого життя та побуту. Сподіваємося, наступні покоління зрозуміють, що ми так фанатіли від цих мультиків, тому що вони показували інший, невідомий та неймовірно смішний світ, а не були анімацією based on true story.

А «Розчарування» стоїть дещо осторонь від згаданих мастодонтів, але теж уже знайшло своїх фанів за перший сезон. Варто зазначити, що фани із самого початку зустріли серіал тепло, адже його творець – Метт Грюнінг, автор «Сімпсонів» і «Футурами». Це середньовічна фольклорна сага про принцесу Бін, яка страждає на алкоголізм і бореться з ворогами разом зі своїми друзями, демоном Люсі та ельфом Ельфо.

«Блудний син»

У центрі серіалу психолог Мартін Уїтлі. Він консультує місцеву поліцію щодо злочинів всіляких навіжених, серійних вбивць і маніяків. Копи цінують його суперсилу – Мартін неначе залазить у голови маніяків, вловлює хід їхніх думок, можна сказати, думає як маніяк. Певним чином це може бути зумовлене генетикою Уїтлі. Адже його батько відбуває довічне покарання за вбивство 20 людей.

Сидячи за ґратами, Уїтлі-старший не полишає спроб здружитися з сином, нав’язуючи свою опіку. А вдома на психолога чекають ще двоє маніяків, але психологічних – мати-маніпулятор та сестра-перфекціоністка, які не дають головному герою жити, провокуючи цим усе частіші неврози.

«Корона», 3-й сезон, «Ходячі мерці», 10-й сезон, «Американська історія жахів», 9-й сезон, «Жартую», 2-й сезон, та «Новий папа»

Ще одна низка серіалів, з якими не варто довго знайомити глядачів, але про які було б неправильно забути, адже раптом ви дивилися попередні сезони, а початок нового могли пропустити. Ми не могли цього допустити.

У наведеному переліку є як уже широко відомі стрічки, що рік у рік лише нарощували  армію прихильників, так і кілька робіт, які ще мають стикнутися з прокляттям «другого сезону». Два таких серіали з геніальними акторами в головних ролях уже вразили критиків і глядачів у першому сезоні, і тепер від них неймовірно високі очікування. Це «Жартую» та «Новий папа» з Джимом Керрі та Джудом Лоу відповідно. Варто лише додати, що в новому сезоні до інтригана й авантюриста Лоу в каст-серіалі про кулуарну боротьбу у Ватикані долучається й Іван Малкович. Судячи з трейлеру, палко дружити два головні герої не будуть.

«Калейдоскоп жахів»

Серіал ґрунтований на однойменному фільмі, про який ми писали в межах добірки «16 найцікавіших екранізацій Стівена Кінга«». Творці обіцяють, що в кожному епізоді будуть по дві історії, а всього для першого сезону вони зняли шість епізодів. Розпочнеться серіал з історії за мотивами розповіді Стівена Кінга «Той, хто хоче вижити».

Також відомо, що передплатники платформи Shudder, на якій і вийде серіал, з появою кожної нової історії отримуватимуть електронну версію коміксу за її мотивами.

«Вартові»

Новий серіал HBO ґрунтований на однойменній серії нині культових коміксів Алана Мура середини 1980-х. Дія коміксу відбувається в ті самі роки. На той час це була не звичайна історія про супергероїв, які постійно рятують планету від негідників, а гостросоціальний арт-об’єкт, який критикував суспільство того часу, зокрема наслідки війни у В’єтнамі чи ризики ядерної війни.

Дія серіалу відбуватиметься в альтернативних 1980-х, де супергероям не раді. Режисер проекту Деймон Лінделоф широко відомий як співавтор, сценарист, шоу-раннер та виконавчий продюсер серіалу Lost. Раніше він уже казав, що його робота буде не прямою адаптацією коміксів, а скоріше «реміксом» тієї історії, до того ж з’являться нові герої. За дві доби трейлер переглянули 2 мільйони людей. Нині він має майже 6,5 мільйонів переглядів.

«Сендітон»

Однойменний роман англійської письменниці Джейн Остін є одним з її незавершених творів. Він став її останньою роботою, закінчити яку Остін завадила смерть. А екранізувати таку важливу роботу взявся визнаний майстер «середньовічного англійського» кіно Ендрю Девіс. До цього він уже працював над схожими роботами. Зокрема, в його послужному списку «Війна і мир», «Знедолені» та «Гордість і упередження».

«Сендітон» розповідаю життєву історію Шарлотти, однієї з найенергійніших героїнь Остін. За сюжетом вона залишає сільський маєток батька в Суссексі та подається у вигадане прибережне місто Сендітон, населене ексцентричними персонажами.

«Ранкове шоу»

Сервіс Apple TV plus теж не збирається пасти задніх у протистоянні таких стримінгових гігантів, як НВО чи Netflix. Це й не дивно, якщо згадати, що власницею сервісу є найдорожча корпорації в історії людства, вартістю більше трильйона доларів. Цієї осені на платформі буде представлена драма «Ранкове шоу» із серйозним акторським складом. У головних ролях глядачі побачать Дженіфер Еністон, Різ Уїзерспун та Стіва Каррела.

Як логічно випливає з назви серіалу, він розповість про працівників редакції ранкового шоу, які то й діло відволікаються на життєві негаразди. Це клубок з робочих інтриг, недосипу, звинувачень у харасменті та натягнутої маски-посмішки, коли вмикається камера ранкової студії.

«Темні матерії»

Британський письменник Філіп Пулман 24 роки тому видав свою першу книжку з трилогії «Темні матерії» під назвою «Північне сяйво». Через два роки вийшла друга книжка, «Чудесний ніж», а ще через три – «Янтарний телескоп». У списку 200 найкращих книжок за версією ВВС трилогія опинилася на третьому місці.

І ось майже через 20 років НВО береться за екранізацію цієї книжки. Деякі критики відразу помітили в цьому бажання підіграти фанам головного дітища НВО – «Гри престолів». Але трейлер підказує, що це скоріше «Хроніки Нарнії», аніж епічні баталії з драконами, сексом та нескінченними вбивствами.

«Бетвумен»

Не знаємо, наскільки ви знаєтеся на всесвіті DC, але особисто ми здивувалися, дізнавшись, що в Бетмена є двоюрідна сестра Кейт Кейн, яку логічно звуть Бетвумен. Окрім ім’я, яке легко запам’ятати, Кейт має ще й шило в одному місці, яке не дає їй байдуже споглядати несправедливість та бенкет зла в рідному Готемі.

Кейт – колишній солдат, дискредитований через гомосексуальні стосунки в лавах армїі. Вона дізнається, що її кохана зникає при здійсненні військової місії, виходить на шлях війни зі злочинністю та… з’ясовує, що має суперсилу.

«Неймовірне»

«Темні матерії» не єдиний твір, який відзначали літературними преміями, а пізніше взялись екранізувати. Стаття «Неймовірна історія зґвалтування» журналістів Т. Крістіан Міллер і Кена Армстронга отримала «Пулітцерівську премію». Ознайомитися з текстом можна за посиланням, це журналістське розслідування про злочини серійного маньяка.

Зняла серіал американська режисерка з українським корінням Ліза Холоденко. У центрі сюжету 18-річна дівчина Марі, яка запевняє, що її зґвалтували прямо у неї вдома, поки нікого не було. Оточення ставиться до цього скептично, поки в інших районах дівчата не заявляють про аналогічний злочин.

«Політик»

Раян Мерфі знімав «Американську історію жахів» та «Американську історію злочинів», але найбільший слід у сердечку автора цих рядків він залишив своєю неповторною драмою «Звичайне серце» з Марком Руффало, що розповідає про перипетії життя американських гомосексуалів середини 1980-х.

Нова ж його робота зовсім інша за характером – це сатирична комедія про амбітного студента із Санта-Барбари Пейтона Ховарда, який з дитинства мріє стати президентом США. Серіал стане наочною інструкцією під назвою «Як стати президентом країни у ХХІ столітті». А перший сезон розповість про навчання Пейтона в середній школі, що наповнена амбітними, зухвалими й самовпевненими дітьми багатих батьків. Відзначимо, що за створення «Політика» Мерфі отримав безпрецедентні 300 мільйонів доларів, і сподіваємося, що воно того варте.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь