Спецпроєкти

Де в Києві поїсти, помитися, переночувати: у столиці видали довідник для бездомних


Спільнота Святого Егідія та рух «Молодь за мир» за підтримки програми прямої допомоги уряду Австралії видали довідник «Де в Києві поїсти, помитися, переночувати». Цей довідник – ефективний інструмент для допомоги безхатченкам, які часто не мають такої інформації.

«Спільнота Святого Егідія допомагає бездомним уже 20 років, і нам часто пишуть чи телефонують люди: «Ми зустріли безпритульного у дворі/біля метро. Куди його направити?» – розповідає Юрій Ліфансе, голова організації в Україні. – Тепер допомогти бездомному дуже просто: ти дізнаєшся, хто він, що йому потрібно, відкриваєш друкований чи електронний довідник і читаєш усю необхідну інформацію. Як доїхати до міської нічліжки, які документи потрібні, скільки вона коштує і коли працює. Немає документів? Читаєш, як їх відновити. Всі організації, які роздають їжу, згруповані по днях і районах. Ми сподіваємося, що кожен, кому не байдуже, завантажить чи візьме в нас друкований довідник і передасть інформацію усім бездомним Києва. Адже часто вони просто не знають про більшість послуг та можливостей».

Такі довідники уже багато років ефективно допомагають бездомним у Римі, Барселоні, Мадриді, Неаполі, Мілані, Варшаві й інших європейських містах.

10 вересня у 17:20 відбудеться прес-конференція в офісі Спільноти Святого Егідія, де і презентують довідник. Відразу ж після прес-конференції журналісти зможуть поїхати разом з волонтерами роздавати бездомним їжу та довідники. Також волонтери передадуть довідник в усі організації та структури, які працюють з безпритульними.

У Києві Спільнота Святого Егідія та «Молодь за мир» допомагають бездомним уже 20 років. Щотижня на вулицях вони роздають 700 порцій їжі, влаштовують різдвяні обіди для бідних, пікніки, допомагають знайти домівку.

Адреса: Хрещатик, 15, офіс 51 (Пасаж)
Тел.: (097) 296-02-76, (067) 504-83-72

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь