Спецпроєкти

Краще, ніж у ляльки: що таке glass skin і як її досягти


Що б не відбувалося у світі моди, у трендах завжди залишається чиста й рівна шкіра. Незважаючи на бодіпозитивні тенденції, зокрема боротьбу з негативним ставленням до чорних цяток й акне, люди продовжують прагнути до ідеальної шкіри. При цьому ідеали змінюються: кілька років тому шкіру хотіли зробити матовою, позбавивши жирного блиску. Зараз у тренді glass skin – шкіра, яка природно блищить, рівна, із вузькими порами. 

Походження тренду

Тренд на природне максимальне сяйво прийшов до нас з Кореї. Там «скляна» шкіра вже доволі давно є стандартом краси. Звідти ж до нас дійшла система багатоступінчастого догляду за шкірою, у якій акцент робиться на неагресивному очищенні (завдяки оліям у тому числі) і максимальному зволоженні. 

Ефект «скляної» шкіри також досягається частково за допомогою зволоження. До цього, звісно, її треба очистити та звузити пори. Не обійтися і без декоративної косметики: на допомогу приходять легкі тональні чи bb-креми, хайлайтери, легкі пудри зі світловідбивними частинками.

У деяких джерелах ідеться про досягнення ефекту «скляної» шкіри за допомогою лише пілінгу, сироватки чи флюїду та зволожувального крему. Проте топові корейські блогерки, які хизуються світлинами ідеально чистого обличчя, стверджують, що використовують більшу кількість засобів і, крім того, наносять декоративну косметику. Також вони слідкують за харчуванням, намагаючись уникати шкідливих продуктів, що можуть вплинути на стан шкіри: смаженого, солоного, жирного, солодкого тощо. І звісно ж, усіх секретів сяючої «скляної» шкіри до кінця не розкривають.

Чи варто прагнути «скляної» шкіри

Існує безліч методик і засобів для досягнення сяючої шкіри. Якщо дерма від природи нормальна, ефекту glass skin можна досягти за допомогою одного хайлайтеру (якщо правильно його нанести). А от із комбінованою та жирною шкірою з розширеними порами так просто не буде: зусиль і грошей у цьому разі доведеться витратити значно більше.

Доки одні б’юті-блогери й блогерки розповідають про багатоступінчасті системи догляду або, навпаки, радять використовувати два-три засоби, інші називають тренд на «скляну» шкіру ще одним способом керувати жінками. Про це каже б’юті-журналістка Наталі Рейлі. За її словами, шкіра не може бути ідеальною 24/7, навіть якщо докладати максимальних зусиль. Рейлі додає: тренд на ідеальну шкіру, якої важко досягти, існує паралельно з бодіпозитивним рухом, що проголошує будь-яку фігуру ідеальною. Саме в цьому, на думку журналістки, і полягає парадокс: позбуваючись одних стереотипів та неіснуючих ідеалів, люди знаходять інші. Багато дівчат готові викласти чималі гроші за засоби для досягнення glass skin. Та чи варто це того, замислюється Наталі, зазначаючи, що скляна шкіра – це лише черговий засіб об’єктивації.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь