Шеф-кухарка з Африки встановила світовий рекорд. Вона готувала їжу 75 годин поспіль
Таким чином, Маліха побила попередній рекорд шеф-кухаря Ріки Лумпкіна із США, який у грудні 2018 року готував без перерви 68 годин 30 хвилин й 1 секунду, пише кенійська газета The Star.
«Я щаслива, що стала першою жінкою-кухарем в Африці, яка отримала цей титул. Я маю намір удосконалювати свої кулінарні навички та з нетерпінням чекаю можливості перевершити свій рекорд у майбутньому. Я закликаю молодь прагнути до нових висот і демонструвати свої таланти світу».
Маліха почала готувати у п’ятницю о 10-й годині ранку та закінчила за три дні, у неділю о 13:00. Протягом цього часу Мохаммед вдалося приготувати 400 страв, зокрема традиційні страви суахілі, як-от квасоля з кокосом, смажена риба, мандазі (смажений хліб), мукімо (картопляне пюре та зелені овочі), амд-гітері (кукурудза з квасолею), і страви міжнародної кухні, наприклад індійські коржики з різними начинками, курча по-португальському та більше десяти видів піци, пише видання Food & Wine.
Готовлячись до рекорду, Маліха Мохаммед пройшла два випробування. Під час першого, у червні, вона готувала 100 страв протягом 36 годин. Під час другого випробування, у липні, для 200 страв Малісі знадобилося 54 години. Третя спроба увінчалася успіхом: шеф-кухарка приготувала 400 страв за 75 годин.
Усі страви, які приготувала Маліха під час марафону, були пожертвувані дитячим будинкам і благодійним організаціям.