Спецпроєкти

Екоактивістка Грета Тунберг отримала звання «Посол совісті» від Amnesty International


Міжнародна правозахисна організація Amnesty International вручила 16-річній екоактивістці Греті Тунберг найвищу нагороду – почесне звання «Посол совісті», йдеться на сторінці організації.

«Посол совісті» – найвища нагорода Amnesty International. Нею організація відзначає людей, які проявили лідерство й мужність у відстоюванні прав людини та надихали інших на звершення.

Церемонія нагородження відбулася у Вашингтоні, столиці США. Amnesty International вирішила вручити нагороду Греті завдяки її зусиллям задля підвищення обізнаності про кліматичну кризу та її наслідки.

Отримавши нагороду, Грета Тунберг сказала: «Ця нагорода – для всіх тих мільйонів молодих людей по ​​всьому світові, які разом складають рух під назвою Fridays for Future. Це безстрашна молодь, яка бореться за своє майбутнє. Майбутнє, яке можуть сприймати як належне. Але те, як воно виглядає зараз, вони прийняти не можуть. Ми боремося за своє життя. Ми також боремося за майбутнє своїх дітей та онуків, за майбутні покоління, за кожну живу істоту на землі, чию біосферу ми ділимо, крадемо та руйнуємо. Ми боремося за всіх».

«Активізм працює. Отже, те, що я вам зараз кажу, – це діяти. Тому що кожен може зіграти свою роль. Я закликаю всіх вас взяти участь у глобальних кліматичних страйках 20 та 27 вересня».

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь