Спецпроєкти

Вийшов трейлер фільму, який претендує на Оскар від України


Компанія Arthouse Traffic представила перший трейлер української драми «Додому» режисера Нарімана Алієва. Це його повнометражний дебют. Картина представить Україну на премії Оскар у категорії «Міжнародний повнометражний фільм».

Фільм «Додому» (Evge) був представлений на Каннській програмі у секції «Особливий погляд», отримавши схвальні відгуки глядачів. А ще отримав головні призи Одеського міжнародного кінофестивалю (OIFF) і Міжнародного кінофестивалю в Бухаресті (BIFF) та увійшов до лонг-листа премії Європейської кіноакадемії.

В український прокат фільм виходить 7 листопада.

Драма оповідає про трагедію в кримськотатарській родині: батько і молодший син намагаються повернутися додому, у Крим, щоб поховати загиблого на Сході сина і брата згідно з мусульманськими традиціями. Фільм багатогранно описує сучасний український контекст, розкриває проблему втраченого дому та стосунків батьків і дітей. У головних ролях: Ахтем Сеїтаблаєв та Ремзі Білялов.

92-га церемонія вручення премії Оскар за досягнення у галузі кінематографа відбудеться 9 лютого 2020 року в Лос-Анджелесі.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь