Спецпроєкти

В шести українських містах безкоштовно проведуть обстеження зору школярів. Де воно пройде?


1 жовтня 2019 року стартує новий етап соціального проєкту «Здоровий зір» за ініціативою національної мережі оптик «Люксоптика». В межах кампанії 16 тисяч школярів з шести міст України пройдуть безкоштовне офтальмологічне обстеження до лютого 2020 року.

Мета соціальної ініціативи «Люксоптики» – привернути увагу громадськості до проблеми стрімкого погіршення зору у дітей, сформувати в українців культуру дбайливого ставлення до здоров’я очей та збільшити проінформованість батьків і дітей про способи профілактики і збереження зору.

Так, спеціалісти-офтальмологи відвідають школи Києва, Львова, Запоріжжя, Харкова, Дніпра та Одеси, де проведуть перевірку зору усім школярам.

Близько 40 навчальних закладів України подали заявки для участі у програмі. Представники шкіл заповнювали аплікаційні форми, на основі яких робоча група відібрала найбільш активні та готові до співпраці заклади освіти. У кожному місті було обрано 3 школи, які вже проводять заходи у напрямку профілактики здорового способу життя. 

«Здоровий зір» — це масштабна соціальна ініціатива національної мережі оптик «Люксоптика», яка триває з 2016 року. Протягом 3-х років компанія перевірила зір більш ніж у 8000 дітей віком від 6 до 18-ти. Виявилось, що кожна друга обстежена дитина має проблеми із зором. В 40% випадків порушення зору було діагностовано вперше. Зі 100% дітей із виявленими в межах проєкту вадами зору підозри на далекозорість мали 38%, на короткозорість – 41 %.

Отримані компанією результати діагностики зору серед дітей спонукали масштабувати проєкт та запобігти погіршенню ситуації.  

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь