Спецпроєкти

Країни ЄС вводять екоподаток – квитків на літак по € 10 більше не буде


Країни ЄС поступово вводять екоподатки за викиди двоокису вуглецю, –  це матиме вплив на ціни авіаквитків.

Квитків по €10 в 2020 році вже не буде, так як авіакомпаніям у деяких країнах Європи буде заборонено продавати квитки за цінами, нижчими від суми застосовуваних податків.

Основна мета ініціативи – стимулювати авіакомпанії до турботи про навколишнє середовище. У 2018 екологічний податок ввели в Швеції – за політ всередині країни і ЄС потрібно додатково платити € 5,5. Вартість податку польотів за межі Європи варіюється від € 23 до € 37.

У Франції у 2020-му розмір збору становитиме 1,5 євро для перельотів економ-класом всередині країни та Європи, 3 євро – за межі Європи, 9 євро – для перельотів бізнес-класом всередині країни та Європи, 18 євро – для перельотів на інші континенти. Ці кошти спрямують переважно на розбудову залізничних шляхів, позаяк ця інфраструктура розвивається у Франції як екологічно сприятлива.

Навесні 2020 такий податок введе і Німеччина. Рейси з цієї країни подорожчають приблизно на € 10. Отримані гроші підуть на зниження ПДВ на залізничні квитки. Вони подешевшають приблизно на 10%.

У Нідерландах «податок на клімат» введуть в 2021 році.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь