Спецпроєкти

Прохід за лаштунки, майстер-класи та безкоштовні вистави: як у світі відзначають День балету


23 жовтня світ відзначає World Ballet Day – Міжнародний День балету. Цього дня глядачі мають можливість побачити онлайн репетиції з провідних світових театрів.

Побачити як репетирують провідні балетні артисти світу 23 жовтня 2019 року можна буде вшосте. В марафоні візьме участь 31 балетна трупа з усього світу, включаючи міланський театр La Scala, Паризьку оперу, English National Ballet, Королівський балет Швеції, а також театри Данії, Новій Зеландії, Австралії, Кореї, Польщі та Бразилії.

У цьому році у свята балетного мистецтва є тема: «Кожен може танцювати». На честь цього багато театрів проведуть 23 жовтня відкриті майстер-класи для всіх бажаючих, як онлайн, так і на власних репетиційних майданчиках. Організатори закликають приєднатися до марафону всіх людей, незалежно від рівня підготовки, і викладати в соцмережах відео, де ви танцюєте балет, під хештегом #WorldBalletDay.

Слідкуйте за анонсами на фейсбук-сторінках театрів або Youtube-каналі Royal Opera House. Трансляція з Королівського театру Ковент-Гарден розпочнеться о 13.00, а репетиція наживо з Німецької державної опери о 15.00 год.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь