Спецпроєкти

Українська ветеранка подолала 10 кілометрів марафону у США на протезі


Цієї неділі, 27 жовтня, в США пройшов Марафон морської піхоти за участю українських воїнів.
Це вже четвертий забіг воїнів АТО у масштабній міжнародній події, яка цього року зібрала понад 30 тис. учасників з 60-ти країн.

Серед тих, хто пробіг дистанцію – Ольга Бенда з Вінниці, яка служила військовим кухарем в окремій механізованій бригаді імені Чорних Запорожців та втратила ногу від вибуху снаряда в Авдіївці. Разом з ще чотирма учасниками вона подолала дистанцію в десять кілометрів.

Марафон стартував на дистанціях 10 та 42 кілометри. В українській групі всього перебувало 11 учасників бойових дій, які отримали поранення. Бігуни на 10-кілометровій дистанції стартували від Капітолію (в центрі Вашингтона). Ті, хто долав 42 та 50 кілометрів, починали маршрут поблизу Пентагону в Арлінгтоні. Усі бігуни фінішували біля монумента Iwo Jima, присвяченого загиблим у всіх війнах морським піхотинцям США.

«Мене надзвичайно мотивує мій друг Вадим Свириденко. Він подзвонив мені вже через пів року після мого поранення і сказав, що пора, так би мовити, повертатися до строю, починати займатися бігом. Перші свої 10 кілометрів я пробігла 5 жовтня на змаганнях «Ветеранська десятка» в Києві. І це стало переломним моментом», – поділилася Ольга.

Раніше Ольга Бенда перемогла в конкурсі краси «Miss Military Fantasy», що відбувався серед військових із нагоди Міжнародного жіночого свята.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь