Спецпроєкти

Як креативним українцям отримати грант на стажування від ЄС?


House of Europe («Дім Європи») — це нова програма, що фінансується Європейським Союзом, створена з метою підтримки професійного та творчого обміну між українцями та їхніми колегами в країнах ЄС.

Програма фінансує стажування, навчальні подорожі, нетворкінг, резиденції та інші форми професійного обміну. Програма підтримує творчу кооперацію та співпрацю між українцями та їхніми колегами з ЄС у галузі культури та креативної індустрії.

Хто може взяти участь?

Кожен, хто причетний до соціального підприємництва, креативних індустрій, сектору освіти. Митці, менеджери, куратори, експерти/дослідники, креативні підприємці, представників громадських організацій зі сфери соціального підприємництва. Громадські організації, креативні хаби.

Учасників усіх програм House of Europe обиратимуть незалежні експерти.

Що пропонує програма?

  • Навчальні подорожі у сфері культури, навчальні подорожі для менеджерів креативних хабів та для соціальних підприємців – професійні подорожі для обміну досвідом.
  • Грантову програму перекладів – фінансування на реалізацію проекту з перекладу та публікації
  • Гранти міжнародної співпраці – надає фінансування на реалізацію проекту
  • Гранти мобільності для сектору культури – надається можливість взяти участь у конференціях, заходах нетворкінгу чи інших професійних заходах у секторі культури та креативних індустрій
  • Гранти мобільності сектору освіти
  • Інфраструктурні гранти– підтримка розвитку інфраструктури культурних організацій
  • Творчі резиденції для широкого кола митців, письменників тощо 
  • Creative Enterprise Ukraine – міжнародну навчальну програму, створену на основі методології британської агенції з інновацій Неста яка пропонує практичні інструменти для розвитку та структуризації бізнесу чи ідеї

Як податися?

Заявки можна подавати онлайн. 16 жовтня 2019 року House of Europe оголосив перші 11 конкурсів заявок на гранти та програми. Наступна хвиля конкурсів стартуватиме в січні 2020 року.

Протягом наступних трьох років House of Europe реалізує понад 20 грантових програм у сфері культури та креативних індустрій, освіти, соціального підприємництва, медицини, медіа та роботи з молоддю в Україні.

Стежити за новинами програми в соцмережах:у ФейсбуціТелеграмі та Інстаграмі.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь