Спецпроєкти

За останні 200 років люди стали більш щасливими, – дослідження


Прийнято вважати, що раніше людям жилося краще й вони були щасливішими. Вчені з Університету Уоріка вирішили перевірити, чи так це насправді, у своєму дослідженні вони скористалися методикою аналізу слів.

Експерти проаналізували вісім мільйонів книг і 65 мільйонів газетних статей, опублікованих у період з 1820 по 2009 рік. Вчені шукали текстові вираження емоцій, пов’язаних зі щастям. Вони поставили «бали щастя» тисячам слів різними мовами та підрахували, як часто позитивні та негативні тексти траплялися за визначений період у США, Великій Британії, Італії й Німеччині

Вчені врахували той факт, що з часом певні слова змінюють свої відтінки. Наприклад, якщо раніше слово «гей» мало виключно негативний характер, то з часом воно перестало асоціюватися з чимось поганим.

Висновки виявилися дуже простими: за останні 200 років люди не почувалися більш щасливими, ніж зараз. Найбільше нещастя було зафіксовано під час Першої і Другої світових війн, що цілком очікувано. Зараз стабільний економічний стан та відсутність масштабних конфліктів дозволяють людям переживати більше позитивних емоцій.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь