Спецпроєкти

Де пити вино в Києві. 9 нових винних барів


Де пити вино? Щоби було нормальне вино, душевна атмосфера і, як то кажуть, «не за всі гроші світу». За останні кілька місяців у Києві відкрилося багато пристойних місць.

Редакторка розділу «Їжа» Маша Сердюк розповідає про нові заклади в Києві, меню яких побудоване навколо вина.

Like a Local’s wine bar на Подолі

вул. Спаська, 5 (вхід з вул. Хорива)
Facebook

Третій заклад з вином від локальних виробників (перші два працюють на Січових стрільців та на Льва Толстого) та найбільший: у новому Like a local’s аж три поверхи. У меню також зроблено ставку на українські вина: у закладі можна скуштувати білі, червоні, рожеві та ігристі вина майже від усіх серйозних виробників з різних регіонів України. Ціни на вино – від 280 грн за пляшку. Вина, що продаються келихами, зазвичай пишуть крейдою на дошці: асортимент постійно змінюється.

Coffee & Wine на Січових Стрільців

вул. Січових Стрільців, 48
Facebook

А цей заклад відкрився неподалік від клубу Atlas і поєднує в собі кав’ярню та винний бар: з кавою зранку та вином ввечері. Втім, якщо вам схочеться келих білого сухого або червоного напівсолодкого зранку замість води, вам тут ніхто в цьому не відмовить. У винній карті зібрано близько півсотні позицій вина з усього світу  від 50 до 190 гривень за келих.

«Бальтазар» на Бесарабці

Бесарабська пл., 2
Facebook

Ще одне нове місце з вином, цього разу в підвалі Бесарабського ринку. У винній карті є червоне, біле, рожеве й ігристе вино від 95 гривень за келих. У меню кухні зібрали страви, що найкраще смакують з вином: спеціальні позначки-підказки розповідатимуть про фудпейрінг. Крім вина, пропонують міцний алкоголь і класичні коктейлі.

Italist Prosecco Bar біля Цирку

вул. Златоустівська, 34
Facebook

А цей новий заклад розташований на Златоустівській вулиці, поруч з магазином «Дари моря». Власники закладу описують Italist як «італійський бар, де ранок починається з келиха просекко, а вечір проходить під твої улюблені ритми». У меню зробили ставку на просекко та коктейлі на основі ігристого: Bellini, Mimosa, Hugo, а також Aperol Spritz і твісти на нього. Ціновий діапазон усіх коктейлів – від 95 до 135 грн. Вино тут можна замовити від 75 грн./келих, ігристе – від 80 грн./келих.

«Публіка» на Тарасівський

вул. Тарасівська, 16
Facebook

А цей заклад розташований на розі Тарасівської та Микільсько-Ботанічної вулиць. «Гарний день починається з кави, а закінчується вином», – кажуть власники «Публіки». Зранку тут пропонують каву – класичні кавові напої на основі еспресо, – а ввечері наливають вино. Ціна – від 100 гривень за келих. У меню зібрані білі, червоні, рожеві та ігристі вина Старого і Нового Світу. На вихідних вино тут можна пити під музику у виконанні популярних діджеїв.

«Август» на ЛТ

вул. Володимирська, 71
Instagram

А цей новий заклад розташований неподалік від станції метро «Льва Толстого» та парку Шевченка. Власники описують свій бар як «місце, де серпень цілий рік». У меню зробили ставку на каву та вино. У винній карті три пропозиції: вино по 39, 69 і 99 грн. за келих. Пригощають винами Італії, Франції та України. До вина пропонують сирні та м’ясні делікатеси.

Contrabando Food & Wine на ЛТ

вул. Антоновича, 14А
Facebook

А цей заклад працює за принципом «2 в 1»: як ресторан і винний магазин. У винній карті близько 20 позицій білого, червоного, рожевого й ігристого за ціною від 69 гривень за келих. У магазині зібрано близько 70 позицій вина за ціною від 220 гривень за пляшку. Будь-яку пляшку, яку ви придбаєте в магазині, можна попросити відкоркувати для вас просто в ресторані.

Істина & Вино на Либідській

вул. Антоновича, 176
Facebook

А цей новий заклад із вином розташований у ТРЦ Ocean Plaza на місці колишнього Oysters Cava Bar біля акваріуму на першому поверсі. Меню закцентовано на вині та стравах, що добре пасують до нього. Винна карта поділена на кілька частин: вино на щодень (299 грн./пляшка та 65 грн./келих), вино з нагоди і без (499 грн./пляшка, 100 грн./келих), вино для гурманів (649 грн./пляшка, 130 грн./келих), вино для поцінувачів (899 грн./пляшка, 180 грн./келих), для справжніх фанатів вин (2399 грн./пляшка) та видатні вина (від 2700 грн./пляшка).

RoseVine на ЛТ

вул. Володимирська, 69
Facebook

Ще одне нове місце з вином неподалік від метро «Льва Толстого». Концепцію закладу власники описують як «квітуча кав’ярня з винною картою». Зранку тут пригощають кавою та бельгійськими вафлями, а ввечері наливають вино. Винна карта – невеличка, пропонують по кілька видів червоного, білого, рожевого й ігристого.  Ціна – від 60 гривень за келих.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь