Спецпроєкти

Одеса стала одним із креативних міст ЮНЕСКО у напрямку «література»


Одеса долучилася до всесвітньої Мережі креативних міст ЮНЕСКО, визначивши серед пріоритетних напрямків розвитку – літературу.

31 жовтня 2019 року генеральним директором ЮНЕСКО Одрі Азулай 66 міст було визначено творчими містами ЮНЕСКО з нагоди Всесвітнього дня міст. З урахуванням нових членів, в даний час Мережа нараховує 246 міст.

Одеса уже друге українське місто серед творчих міст. У 2015 році містом літератури ЮНЕСКО став Львів.

Мережа креативних міст ЮНЕСКО (UNESCO Creative Cities Network) створена 2004 року для сприяння співпраці з містами, які визначили креативність як стратегічний фактор для свого сталого розвитку. Приєднуючись до Мережі, міста зобов’язуються ділитися своїми найкращими практиками. Місто-претендент може визначити своїм пріоритетом одну з семи креативних сфер: народні ремесла, медіаарт, кіно, дизайн, гастрономію, літературу або музику.

31 жовтня ЮНЕСКО і представники 24 міст світу відсвяткують Всесвітній день міст. В рамках події будуть організовані «міські діалоги», покликані продемонструвати досягнення міст, які зробили ставку на інновації та колективний розум для побудови креативного майбутнього.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь