Спецпроєкти

В Україні вперше виступить південнокорейська електронна артистка Пеггі Гу


4 жовтня в Україні вперше виступить одна із найголовніших діджейок світу Пеггі Гу. Її сет відбудеться у київському просторі M82, о 22.00, у рамках міжнародного проекту Bacardi Dancefloor. Придбати квитки на івент можна за посиланням,  та спочатку почитайте цікаві факти про Пеггі.

Із моди в діджеїнг

Пеггі Гу цілком могла б зробити собі ім’я у модній індустрії, а не музиці. Під час навчання у Великій Британії майбутня артистка зацікавилася діджеїнгом. Вона звернулася до свого друга у Кореї та почала брати уроки через інтернет. Уже зовсім скоро Пеггі почала виступати в одному із клубів західного Лондона.

Після Лондону Гу запрошували у різні європейські клуби, поки врешті її лайв записав Boiler Room. «Мені дуже пощастило, що я отримала таку можливість. Це однозначно було дуже важливим моментом у моїй кар’єрі. Це зробило мені ім’я», – згадувала артистка.

Улюблениця преси

У 2018-му Пеггі запросили зіграти на вечірці у культовому берлінському клубі Бергхайн. Це було її мрією понад два роки. В одному із інтерв’ю вона заявила, що хоче стати першою жінкою із Південної Кореї, яка там виступить. Своєї цілі вона досягла.

Того ж року Гу увійшла до рейтингу найкращих діджеїв світу за версією журналу Mixmag. Артистка посіла третє місце, поступившись німецькому діджею Objekt та бельгійці Амелі Ленс. 

Forbes внесли її до списку 30 найвпливовіших людей Азії до 30 років.

Не корейською попсою єдиною

Окрім регулярної концертної діяльності, із 2016-го Пеггі почала записувати й власну музику. Два роки потому, вона презентувала міні-альбом Once, в якому вперше використала вокал.

Вона згадувала, що її завжди приваблювали треки мовами, які вона не розуміє, адже в них є особливий вайб. Тому вона ні секунди не вагалася, якою мовою хоче співати. «Я вірю, що багато корейських артистів мріють бути у Європі. Але в Кореї стільки неймовірних речей. Я щоразу радію від думки, що обидва мої великі хіти написані не англійською. Коли я бачу реакцію натовпу, то розумію, що попри нерозуміння тексту, вони все одно люблять мою музику», — ділилася Пеггі в одному з інтерв’ю. 

Для Пеггі загалом важливо розвивати й поширювати корейську культуру. Сама Гу пояснює, що на старті своєї кар’єри не сприймалася серйозно продюсерами через свою стать та етнічну приналежність. «Якось хлопець із одного лейблу за моєю спиною жартував над моїм корейським іменем у робочій переписці», – згадувала вона. 

Поки світ говорить про поп-гурти, на кшталт BTS, Пеггі привносить у наратив K-House. Ба більше, у своїх кліпах вона також звертається до рідної країни. Наприклад, у кліпі Starry Night зіграв актор Ю А Ін. Він найбільше відомий за фільм «Горіння» режисера Лі Чхан Дона, прем’єра якого відбулася на Каннському кінофестивалі.

Трошки про продуктивність

Пеггі Гу затребувана на електронній сцені. У 2018-му вона дала близько 200 концертів за рік, тобто раз на один-два дні обов’язково виступала перед публікою. Діджейка встигла виступити не лише у Бергхайні, а й у клубах Ібіци та на фестивалях Coachella, Glastonbury, Sónar, Primavera й інших.

2019-й став для Пеггі роком нових звершень. Спочатку вона запустила власний бренд одягу KIRIN за підтримки дизайнера Вірджила Абло, а згодом і музичний лейбл Gudu Records. «Працюючи із іншими лейблами, я не мала свободи. Вони вирішували геть усе. А я хочу сама випускати свою музику. Я хочу бути незалежною від жанру, контролювати усе – дату релізу, обкладинку та інше», – пояснювала Гу.

Приїзд Пеггі Гу — це чергова перемога для прихильників нічного життя. Врешті, навіть сама артистка починала як рейверка, що полювала на сети детройтських техно-діджеїв. Тому радимо не пропустити вечірку Bacardi Dancefloor 4 жовтня у київському просторі М82. Квитки за посиланням.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь