Спецпроєкти

Нарбут, Малевич, та перші срібні монети: у Києві відкриється виставка на залізничному вокзалі


З нагоди Дня залізничника 14 листопада на станції Київ-Пасажирський відкриється мультимедійна інтерактивна виставка Ukraine WOW– присвята та гімн Україні, її фантастичній красі та неймовірним людям. Проект, про все найкраще, що є в України.

Виставковий простір розміщуватиметься біля 14-ої колії у приміщенні колишнього багажного відділення, яке не експлуатувалося з 2000-х років.

Виставка займатиме площу в 3000 квадратних метрів, та презентуватиме 7 тематичних блоків, які «знайомлять глядача з Україною так, ніби він подорожує нею в потязі», пише Олександр Тодорчук, партнер агенції Gres Todorchuk. «Ukraine Wow – це спроба наново відкрити свою країну, ще раз переконатися в тому, яка вона прекрасна. І нарешті усвідомити, що Україна може бути вау тільки за однієї умови. Якщо ти – вау».

Серед експонатів та інсталяцій: інсталяції з найвизначнішими туристичними локаціями України, оригінал унікальної абетки Георгія Нарбута 1917 року, та останнього автопортрету Казимира Малевича, мазанки, найпотужніша доменна піч у Європі – «дев’ятка». Тут і географія, і культура, і промисловість, історія та багато іншого.

«Виставка Ukraine WOW покликана розповісти про все найкраще, що є в Україні, та надихнути українців більше подорожувати. Центральний залізничний вокзал якнайкраще підходить для такої виставки, адже щодня саме сюди приїжджають і звідси виїжджають тисячі пасажирів», – коментує керівник «Укрзалізниці» Євген Кравцов.

Окрім того, відвідувачі матимуть нагоду озвучити мультфільми про видатних українців та подивитися, як наживо тчуть унікальні українські гобелени.

Від Ukraine NOW до Ukraine WOW??️Незабутня подорож Україною зі сходу на захід, із півночі на південь, із минулого в майбутнє разом із Укрзалізниця – UkrzaliznytsiaЗ нагоди Дня залізничника, спільно із партнерами – провідними українськими компаніями – даруємо країні унікальну виставку на Центральному залізничному вокзалі Києва. 3000 квадратних метрів. 7 тематичних блоків. Знайомство з Україною так, ніби їдеш із нею в поїзді. Від перших вау-пейзажів до запахів степу та шуму моря. Від стіни з бурштину та інсталяції з блискучого антрациту до копії тунелю кохання. Останній автопортрет Казимира Малевича, скульптури Олександра Архипенка, унікальна абетка Нарбута, рожевий вагон снів і мрій, віртуальні польоти над Батьківщиною-Мати та прогулянки відновленим Невицьким замком і ще багато унікальних експонатів та інсталяцій. Усе це на Інтерактивна виставка Ukraine WOW❗️З 14 листопада. ❗️На 14 колії. ❗️У новому виставкому просторі столиці – Будівлі багажного відділення з рампою

Опубліковано Євгеном Кравцовим Середа, 16 жовтня 2019 р.

Виставка триватиме з 14 листопада до 29 грудня. Квиток коштуватиме 50 грн. Усі кошти від продажу квитків будут спрямовані на соціальні проекти Укрзалізниці.

Над створенням Ukraine WOW працює агенція Gres Todorchuk. Куратори проекту – Ксенія Малих та Євгеній Стасіневич. Дизайн Ukraine WOW розробила агенція Banda, автори бренду України Ukraine NOW. Мультимедійні інсталяції готує команда Photinus. Серед численних партнерів Ukraine WOW – Ukrainer, Depositphotos, «Книга-мандрівка», Expolight, музеї та приватні інституції.

Більше інформації про виставку – на FB-сторінці заходу.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь