Спецпроєкти

Українка вперше отримала грант на дослідження змін клімату в Антарктиці


Науковий комітет з антарктичних досліджень SCAR оголосив перелік грантів, наданих у 2019 році на новаторські дослідження в Антарктиці (сума кожного гранту становить до $15 тис.). Серед восьми переможців з 5-ти країн (США, Японія, Австралія, Аргентина, Україна) вперше представниця України – молода українська дослідниця Марія Павловська, наукова співробітниця відділу біології та екології Національного антарктичного наукового центру МОН України.

Українська науковиця отримала можливість продовжити свої дослідження біогеохімічної взаємодії антарктичних бактерій та мікроводоростей Південного океану, розпочаті нею на станції «Академік Вернадський». Тепер вона продовжить це дослідження в Інституті морської мікробіології Макса Планка (Бремен, Німеччина), який є світовим лідером у цій галузі. Ці дослідження сприятимуть кращому розумінню біологічних механізмів зв’язування та вивільнення вуглекислого газу у Світовому океані та процесів змін клімату.

«Така перемога є міжнародним визнанням високого наукового рівня дослідників НАНЦ (Національний антарктичний науковий центр)», – зазначили у науковому центрі.

До речі, можливість України брати участь в таких конкурсах отримала завдяки поновлення статусу України як повноцінного члена SCAR, яке відбулось минулого року.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь