Спецпроєкти

Вийшла книга про моду в незалежній Україні – як розвивалася і чим жила українська мода?


У вересні вийшла друком книга про моду в незалежній Україні критика та історика моди Зої Звиняцьківської «In Progress. Fashion of Ukraine since 1991». Книга – продовження проекту, який стартував у 2017 році в Мистецькому Арсеналі виставкою «У стадії виконання. Дрес-код України епохи Незалежності» під кураторством Зої Звиняцьківської.

Тут є все: від божевільного пост-радянського авангарду 90-х та важкого гламуру 2000-х до радикальних концептуальних пошуків початку 10-х, сучасного поміркованого консюмерізму та останніх еко-трендів. Автор проводить читача крізь епохи української моди, по суті розповідаючи про те, чим і як ми жили в період незалежності України.

Книга розповідає про кращі колекції та дизайнерів, а також містить унікальні архівні фотографії з модних показів різних часів, що відбивають не лише історію моди, а й історію часу.

«Мода надає унікальний матеріал для розуміння історії та культури країни, у якій вона створюється, — і в цьому випадку абсолютно не важливо, наскільки вона “модна”» – йдеться у вступному слові до книги.

Зоя Звиняцьківська – історикиня моди, кураторка, мистецтвознавиця, яка досліджує структури культурних і соціальних кодів, використовуючи моду та одяг в якості інструментів.

Купити книгу можна тут.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь