Спецпроєкти

Квести по Києву і Львову: екскурсовод у твоєму смартфоні


Останнім часом все частіше пропонуються послуги нестандартних екскурсій по місту: екскурсії в навушниках, вело- чи гастрономічні екскурсії. Все далі у минуле відходять стандартні екскурсії на групу 20 людей найбільш типовим маршрутом. Саме таким нудним гід-прогулянкам у 2016 році вирішили створити альтернативу три айтішники – Стас, Шама та Паша. Альтернативу, яка б відкривала місто по-новому не тільки для туристів, але й для місцевих, та дарувала певний емоційний досвід.

У 2017 році запустився український додаток WalQlike (walk you like) – гуляй, як тобі забажається. Додаток в інтерактивній формі проводить унікальні прогулянки незвичайними місцями Києва та Львова. Екскурсії проходять у форматі квесту із загадками. Це нестандартний туристичний маршрут, який буде цікавий як місцевим, так і тим, хто ще незнайомий з містом. Так ви зможете пройти своєрідний тест на рівень знання міста.

У чому особливість додатку?

Додатку не має аналогів в Україні. «Родзинка» додатку в тому, щоб не подорожувати типовим маршрутом, розглядаючи визначні пам’ятки міста, а щоб знайти в місті те, що припаде до душі саме вам і запам’ятається найбільше. Це як не їсти все підряд, що вам дають, а обирати те, що підходить вашій дієті, а також спробувати щось таке, що ви ніколи не куштували.

«Ми з Пашею стоїмо в одному місці і відкриваємо додаток.  У нас є по 3 години вільного часу у Львові, але я більше люблю музеї, а Пашка – не дурень прогулятися по барах. Наш додаток створить дві різні гри і два різних квести: мене поведе по галереях, арт-кафе, архітектурних дивах, а Пашу скерує в три крутих бари, між якими заведе на два оглядових майданчики для селфі», – пояснюють розробники додатку Стас, Шама та Паша.

Як це працює?

Користувач може обрати два варіанти: вибрати готовий тематичний квест зі списку доступних, який йому прийшовся до вподоби або ж створити свою індивідуальну прогулянку.

Маршрут генерується на основі ваших минулих уподобаних квестів та інтересів (історія, культура, музеї, архітектура тощо), кількості людей в компанії (один, пара, група, сім’я) та вільного часу для вештання містом. На основі цієї інформації додаток формує персоналізований маршрут із завданнями та загадками. Ви не отримаєте увесь маршрут одзразу, а тільки перший пункт. Вирішуєте загадки та завдання – просуваєтеся до наступного пункту. Бонусами стануть знижки в кафе, магазинах та музеях міста, яким ви подорожуєте.

Які є види квестів?

Алгоритм став доступним завдяки зростанню бази пам’яток у додатку. З травня 2019 кількість квестів по Києву зросла до 10. До них входять: «Фонтани Києва», «Коти і котики Києва», «Янгольський Київ«, Загадки від архітектора Городецького», «Особняки і палаци Липок», «Історії Сивого Подолу», «Місто промовляє», «Як козаки Україну захищали», «Мисливці на привидів».

Також у програмі можна буде створювати квести за власними маршрутами.

View this post on Instagram

Шановні друзі, у нас гарні новини! Нові квести Києвом вже чекають на вас! Заходьте у додаток та переконайтесь самі? Пропонцємо вам познайомитись з маршршрутом – «Особняки і палаци Липок». Він проведе вас вулицями найдорожчого і аристократичного київського району середини 19 – початку 20 століть. На цій території будували свої особняки найзаможніші люди Києва, високопоставлені дворяни і «цукрові королі», а сьогодні місцевість та частину історичних будівель окупували найвищі урядові установи держави. Отже, не дарма цю частину міста прозвали Палацовою. Липки вражають не тільки розкішшю і вигадливою архітектурою, але і незвичайними долями іменитих мешканців! Проходьте та діліться враженнями)

A post shared by WALQLIKE (@walqlike) on

Якщо цікавить містика та легенди, то вам підійде новий квест-маршрут «Мисливці на привидів». Щоб зануритися в історію славетного українського козацтва – «Як козаки Україну захищали». Якщо завжди хотіли дізнатися, як створювали Київ та хто був до цього причетний, –«Місто промовляє», познайомитися зі столітніми київськими котами – «Коти і котики Києва».

Час і тобі дивуватися Києву! Завантажуй додаток WalQlike в App Store або Google Play.

WalQlike з’явився за допомогою Українського культурного фонду, а також завдяки краудфандінговій компанії на платформі Спільнокошт. Додаток безкоштовний та підтримує три мови (українська, російська та англійська).

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь