Спецпроєкти

Adidas протестує кросівки в космосі


Компанія Adidas підписала партнерство з Національною лабораторією США для проведення досліджень на Міжнародній космічній станції (МКС), в межах якого заплановано вивчити вплив гравітації на матеріали кросівок. Завдяки співпраці Adidas стане першим брендом, який протестує взуття поза межами планети Земля.

У межах програми в жовтні вантажною місією SpaceX CRS-18 на орбіту вже були доставлені футбольні м’ячі Adidas для вивчення їх у вільному польоті.

Невдовзі Adidas надішле в космос кілька зразків кросівок із технологією Boost на борту майбутньої місії SpaceX. Експерти Adidas вважають, що ці дослідження допоможуть розробити інноваційні матеріали, за допомогою яких можна поліпшити якість взуття. На МКС їх будуть тестувати в умовах мікрогравітації.

Астронавти спробують з’ясувати, чи можливо зміцнити підошву, поєднуючи в матеріалі пінисті частинки різного розміру. Результати досліджень планують використовувати при створенні моделі FUTURECRAFT. LOOP, яка складатиметься з перероблених матеріалів.

«За межами земної атмосфери екстремальні умови мікрогравітації і температури дозволяють проводити унікальні дослідні тестування, можливі тільки в космосі», – сказав віцепрезидент глобальної стратегії Adidas Джеймс Карнс. «Ми хочемо дізнатися, як зробити спорт доступним кожному, куди б не вирушило людство — чи то Земля, чи то космос», – додав Карнс.

Компанію цікавить, як працюють людські м’язи в умовах мікрогравітації.

Adidas також планує вивчити режими тренувань космонавтів, їх продуктивність, а отримані результати застосувати в розробці інноваційних речей для жителів Землі. Запуск програми запланований на 2020 рік.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь