Спецпроєкти

У Лондоні знайшли раніше невідомий мурал Бенксі 11-річної давнини


У Ноттінг Гілл, одному з районів Лондона, виявили мурал британського вуличного художника-інкогніто Бенксі. Митець відомий наполегливим оберіганням своєї анонімності та гостро-соціальними темами робіт.
Як виявилося, настінний малюнок був створений 11 років тому. Віднайдений мурал із зображенням художника з мольбертом та підписом червоними літерами «Бенксі» був огороджений лісами з 2008 року. Він розташований на розі вулиць Аклам і Портобелло.

Мурала має декілька назв – «Художник графіті», «Художник» та «Веласкес» на честь іспанського живописця Дієго Веласкеса.

Саймон Лайонс, генеральний директор компанії «Енстар», яка реконструювала будівлю, зазначив: «Це прекрасна особливість будівлі і прекрасна особливість Ноттінг-Хілл, який зберіг свою лондонську автентичність (londonness)».

За його словами, настінне зображення було однією з причин, через яку він купив цей будинок. До того ж, це додало району знаковості.

Днями раніше було анонсовано вихід фотокниги Banksy Captured. Вона міститиме кадри з графіті Бенксі, а також знімки художника в процесі їх створення. Книгу видасть колишній агент і фотограф Бенксі Стів Лазарідес. Лазарідес відібрав для книги 500 фотографій з понад 12 тисяч – з 1997 по 2008 роки.

Також у жовтні Бенксі створив інсталяцію у форматі магазину в Кройдоні, на півдні Лондона. Магазин називається Gross Domestic Product (Валовий внутрішній продукт), і він ніколи не відкриється. З такою ж назвою митець запустив і онлайн-магазин, де пропонує купити мистецтво, побутові товари… і розчарування.

Щоб купити товар на сайті, покупець має написати есе на тему «Чи має значення мистецтво?». Відповіді оцінює комік Адам Блум. Серед пропонованих товарів – годинник з малюнком Бенксі за £500, чашка за £10, цегляний клатч за £750 тощо. Усі речі можна купити на сайті.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь