Спецпроєкти

В Індонезії школярам видають на виховання курчат. Навіщо і що воно дасть?


В індонезійському місті Бандунг у школах запустили програму, що покликана допомогти школярам подолати залежність від електронних пристроїв. Індонезійським учням видали клітки з курчатами, на яких було написано «Подбайте про мене, будь ласка» («Please take good care of me»).

Ініціатори сподіваються, що саме природа може врятувати дітей від інтернет-залежности. Дітям видають насіння перцю чилі, щоб вони самостійно вирощували овочі та годували ним своїх курчат-підопічних. Автори ідеї сподіваються, що діти будуть витрачати менше часу на електронні пристрої, натомість більше часу приділятимуть догляду за тваринами та рослинами.

Згідно з дослідженням компаній Hootsuite і We Are Social, в середньому щоденно користувачі в Індонезії проводять 8 годин 36 хвилин у мережі − це на дві години більше середнього показника у світі.

Поки ініціативу тестують лише в десяти школах. БІльшість батьків у Бандунгу виявилися прихильниками програми, яка отримала назву «chickenization». За їхніми словами, це допоможе розвивати дисципліну у дітей.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь